INCIDENT NA IZBORU

Ivić Pašalić novi predsjednik udruženja drvne industrije

04.05.2016 u 19:25

Bionic
Reading

Predsjednik Nadzornog odbora Mundus Viridisa i bivši političar Ivić Pašalić izabran je za predsjednika Udruženja drvno-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore (HGK) za razdoblje od 2016. do 2020. godine, priopćio je u srijedu HGK

Od predstavnika 227 tvrtki koji su glasovali Pašalić je dobio 145 glasova, drugoplasirani kandidat i dosadašnji predsjednik Udruženja i predsjednik Uprave Spin Valisa Zlatko Jelčić skupio je 81 glas dok je jedan glasački listić bio nevažeći, kaže se u priopćenju.

Za zamjenicu predsjednika izabrana je Martina Ravlić Janković iz tvrtke Slavonija D.I., a za potpredsjednike Željko Čebuhar iz Udruge malih pilanara Primorsko-goranske županije, Ivica Katalinić iz Pilane Krasno i Saša Presečki iz A. M. S. – Biomase.

'Za mjesec dana bit će gotova Strategija drvne industrije našeg udruženja i nakon toga uputit ćemo svoje zahtjeve Vladi', poručio je Pašalić i dodao da tvrtke moraju biti partneri donositeljima odluka, a ne njihovi sluge.

Kazao je i kako se kandidirao zbog odnosa države prema drvoprerađivačkom sektoru. 'Dosta mi je neznanja i bahatosti zbog kojih naše tvrtke svakodnevno propadaju i toga da ne vrijede jednaka pravila za sve. Ne smijemo više biti taoci i ništa ne činiti, zajednički možemo izboriti promjene', prenose se u priopćenju Pašalićeve riječi.

Jutarnji list piše da je Pašalićev govor obilježio i incident. Nakon isteka 15-minutnog termina jedan od delegata glasno je negodovao.

'Ajde dosta više, nalagao si se već 30 godina i još ti nije dosta', čulo se iz prepune dvorane, uz protupovike Pašalićevih simpatizera.

Iako se spekuliralo da se Pašalić namjerava na mala vrata kroz HGK vratiti u politiku, u izjavi za RTL on to demantira. 'Bavim se gospodarstvom i drvnom industrijom. Sigurno da će moja iskustva u politici biti korisna i u drvnoj industriji, ali ne vraćam se u politiku', rekao je Pašalić.