vrijedno priznanje

InterCapitalu tri nagrade za najbolje investicijske fondove

19.04.2023 u 12:52

Bionic
Reading

Grupacija UCITS fondova udruženja investicijskih i mirovinskih fondova, na temelju vlastitih kriterija za dodjelu nagrada, dodjeljuje godišnje nagrade najboljim investicijskim fondovima i najboljem društvu za upravljanje investicijskim fondovima već dulji niz godina

Svečana dodjela nagrada održala se, na Svjetski dan investicijskih fondova, 19. travnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori. InterCapital Asset Management osvojilo je 3 nagrade i to u kategorijama za najbolji obveznički investicijski fond u 2022. godini (InterCapital Dollar Bond Fond), najbolji kunski kratkoročni obveznički investicijski fond u 2022. godini (InterCapital Short Term Bond fond) kao i za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2022. godini.

''Iznimno smo ponosni što primamo nagradu kao najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u Hrvatskoj u 2022. godini, pogotovo što nagrada dolazi od naših kolega iz industrije. 2022. je bila još jedna u nizu izazovnih godina za industriju koju su obilježili početak rata u Ukrajini te inflacijska spirala, koju je rat potaknuo. Dodatno, još od ranije, industrija je pod značajnim pritiskom digitalizacije, regulacije te pasivnih tematskih strategija (ETFova).

InterCapital Asset Management je svojom kontinuiranom inovativnošću nastojao i nastoji odgovoriti na trendove lansiranjem prvih ETFova u Hrvatskoj još 2020. godine te njihovim listanjem/širenjem na SEE regiju, uvođenjem ESGa u naše poslovanje/investicijski proces te predstavljanjem FinTech/robo-advisory aplikacije Genius kao novog oblika investiranje u svijetu. Sve nam to daje jednu malu dozu optimizma kako naše poslovanje danas prilagođavamo za nadolazeće vrijeme.

Iskoristio bih ovu priliku te se dodatno zahvalio svim kolegama u InterCapital Asset Managementu, kao i InterCapitalu na predanom radu bez kojeg cijeli ovaj rezultat ne bi bio moguć. Najbolji primjer toga su i ove druge dvije nagrade koje smo dobili danas u dvjema, nama dragim i važnim kategorijama, kategorijama obvezničkih fondova'', izjavio je član Uprave InterCapital Asset Managementa, Hrvoje Čirjak.