ZAMJENA POTRAŽIVANJA ZA DIONICE

Ingra skupila oko 150 milijuna kuna

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ingra je nedavno zbog problema s poslovanjem i otplatom obveza predložila dobavljačima te vlasnicima njihovih obveznica i komercijalnih zapisa model zamjene potraživanja za udjel u kompaniji, odnosno dionice, po cijeni od 20 kuna

Odaziv je prema jučerašnjim, zasad ne i konačnim rezultatima, zatražen u visini od oko 150 milijuna kuna, odnosno polovica od najavljenog najvišeg mogućeg povećanja kapitala, piše Večernji list.

'Visina kapitala sada će biti oko 300 milijuna kuna i bit će dovoljna za novi investicijski ciklus', kaže Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre. Budući da temeljni kapital najprije moramo smanjiti sa 300 na 150 milijuna kuna, očekujemo da ćemo ga zamjenom dugova za dionice povećati u iznosu od 130 do 150 milijuna kuna.

'Obveze prema dobavljačima su oko 50 milijuna kuna, prema imateljima komercijalnih zapisa obveze su oko 83 milijuna kuna, dok se 200 milijuna kuna odnosi na obveznice čije je dospijeće plaćanja odlukom skupštine obvezničara odgođeno za 2016. godinu', pojasnio je čelnik Ingre te dodao kako očekuje da će, uz sadašnji interes, dio njih i sljedeće godine biti zainteresiran za zamjenu potraživanja (swap).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi