PREGOVORI U MINISTARSTVU

Ingra povrđuje mogućnost ulaska države u tu tvrtku; IGH opovrgava

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 12.07.2012 19:40
  • Objavljeno 12.07.2012 u 19:37
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Građevinska tvrtka Ingra danas je potvrdila da je sudjelovala na sastanku u Ministarstvu gospodarstva na kojem su razmatrane mogućnosti objedinjenog nastupa hrvatskih građevinara u inozemstvu i na kojem je postignuta načelna suglasnost o mogućem ulasku državnih poduzeća u vlasničku strukturu Ingre, dok iz Instituta IGH navode da nisu u pregovorima s Vladom o njenom ulasku u vlasništvo IGH

Ingra je, kao jedan od 30-ak sudionika građevinskog sektora, sudjelovala na sastanku u Ministarstvu gospodarstva na kojem su, među ostalim, razmatrane mogućnosti objedinjenog nastupa hrvatskih građevinara u inozemstvu, navodi se u odgovoru Ingre na upit Zagrebačke burze.

Budući da Ingra ima mnogo iskustva u međunarodnom poslovanju i izvjestan broj poslovnih inozemnih predstavništva, predloženo je da ista budu na raspolaganju svim ostalim građevinskim tvrtkama, ističu iz Ingre.

'Na sastanku je također razmatrana potencijalna mogućnost ulaska državnih poduzeća u vlasničku strukturu Ingre, o čemu je postignuta načelna suglasnost, a koja će biti realizirana nakon dobivanja odgovarajućih odluka nadležnih tijela', navodi se u odgovoru Ingre.

Poslovni tjednik Lider u najnovijem broju piše da je na sastanku prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radmira Čačića s vodećim građevinarima predstavljena ideja da Ingra postane krovna tvrtka koja će okupljati građevinare za zajednički nastup u inozemstvu.

Preduvjet tome je da se Ingra i drugi građevinari, kao što su IGH, Konstruktor i Dalekovod, spase od stečaja ulaskom države u vlasničku strukturu. Prema informacijama koje prenosi taj tjednik, tri su strateške odrednice koje bi trebalo realizirati da se spasi građevinski sektor: ulazak države u strukturu navedenih građevinskih tvrtki, Ingra postaje krovna građevinska tvrtka za nastup ostalih u inozemstvu te uključenje banaka labavijim postupkom izdavanja bankovnih jamstava.

Na upit Zagrebačke burze i tekst objavljen na web stranicama Business.hr pod naslovom 'Na sastanku s Čačićem razgovaralo se o ulasku države u Ingru, IGH, Konstruktor i Dalekovod...'. očitovao se i Institut IGH koji tvrdi da 'nije u pregovorima s Vladom Republike Hrvatske o njenom ulasku u vlasničku strukturu društva, kao niti o bilo kojoj vrsti udruživanja s društvima koja se navode u predmetnom članku'.

Institut IGH će, kao i do sada, bez odgode obavijestiti javnost u slučaju da se pojave bilo kakve informacije koje bi Institut IGH, kao izdavatelj vrijednosnih papira bio obvezan priopćiti investicijskoj i široj javnosti, ističu iz te tvrke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi