ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi u zelenom, u fokusu poslovni rezulati za prvo tromjesečje

Bionic
Reading

Četvrtak je na Zagrebačkoj burzi bio obilježen rastom glavnih dioničkih indeksa uz pristizanje rezultata kompanija za prvo tromjesečje. Pri tome su CROBEX i CROBEX10 upisali rast od 0.5 posto odnosno 0.4 posto. Među sektorskim indeksima samo je indeks transportnog sektora ostvario pozitivan rezultat s plusom od 0,7 posto, dok je najveći pad imao indeks građevinskog sektora s minusom od 1,5 posto.

Promet na burzi se popeo na 8,4 milijuna. Tri dionice su prešle prag od milijun kuna transakcija te su činile gotovinu prometa na burzi. Najviše se trgovalo s dionicom Plave lagune, čija je cijena ostala nepromijenjena uz promet od 1.8 milijuna kuna. Likvidna je bila i dioničara Končar elektroindustrije čije je cijena porasla za 3,2% na krilima prijedloga dividende, te dionica Hrvatskog Telekoma uz nepromijenjenu cijenu.

Titula dobitnika dana pripala je dionici Kutjeva skokom od 9,7 posto. Dobre rezultate imale su i dionice domaćih brodara Jadroplova s rastom od 3,9 posto te Alpha Adriatica s plusom od 3.4 posto. S druge srane među gubitnicima se posebno istaknula dionica Granolia s padom od 9,7 posto.

Dobitnik dana: Kutjevo +9.73% 49,60

Gubitnik dana: Slatinska banka – 9.73% 40,80

CROBEX +0,47% 2.127,47