TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi mješovito, blok promet podigao likvidnost

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u utorak je bilo bez jasnog trenda, a indeksi su imali mješoviti dan. CROBEX je ojačao 0,1 posto, a uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,01 posto u crveno, dok je od sektorskih indeksa najviše odskakao indeks transportnog sektora sa 1,9 posto minusa.

Ukupna likvidnost je nešto ojačala u odnosu na dan ranije, te je protrgovano gotovo 10 milijuna kuna, ali je oko 5,5 milijuna kuna prometa, dakle preko polovine ukupnog prometa ostvareno u blok transakciji dionicom Atlantic Grupe. U redovnom trgovanju je najlikvidnija bila dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 1,1 milijuna kuna prometa upisala pad cijene od 0,5 posto. Nešto veći promet je imala i povlaštena dionica Adria koja je na 850 tisuća kuna protrgovane vrijednosti upisala pad cijene od 0,5 posto.

Titula dobitnika dana ide dionici Dalekovoda koja je skočila 10 posto, ali na skromnom prometu od oko 15 tisuća kuna, a solidnu izvedbu je imala i Tankerska Next Generation sa plusom od 2,4 posto. Na krilima novog ugovora sa HT Mostarom porast cijene od 0,8 posto upisala je dionica Ericsson Nikole Tesle. Na strani gubitnika izdvaja se dionica Alpha Adriatic koja je potonula 8,9 posto, a slab dan su imale i dionice Đuro Đaković Grupe i HTP Korčule sa padovima od preko 4 posto.

Dobitnik dana Dalekovod +10,00% 99,00

Gubitnik dana Alpha Adriatic -8,89% 123,00

CROBEX +0,07% 2049,78