ZAŠTITA TRŽIŠTA

Ina ponudila Crobenz na prodaju

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 12.11.2009 10:36
  • Objavljeno 12.11.2009 u 10:24
benzin

benzin

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva tportal.hr

Oglasom u dnevnim novinama Ina je objavila prodaju lanca benzinskih postaja Crobenz. Zainteresirani kupci, kojima je omogućen je pristup detaljnim informacijama o poslovanju društva, mogu poslati pismo namjere do 20. studenoga

Potencijalni kupac mora posjedovati i dokazati odgovarajuće stručno znanje za održavanje postojeće djelatnosti, ne smije biti kapitalno ili personalno povezan s INA-om i MOL-om ni njihovim povezanim društvima te mora imati zadovoljavajuća financijska sredstva.

Crobenz se prodaje po nalogu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja koja je zaključila da INA i MOL sa zajedničkim tržišnim udjelom u maloprodaji od 55-65 posto imaju uvjetno dopuštenu koncentraciju, te se njihov tržišni udio mora smanjiti. Stoga je MOL-u i INA-i naloženo da prodaju Crobenz, tvrtku koja ima ukupno 14 benzinskih postaja diljem Hrvatske.

Kao druga mjera kojom se želi smanjiti tržišna koncentracija koju imaju INA i MOL, tim je tvrtkama zabranjeno otvaranje benzinskih postaja na novim autocestama i novim dionicama autocesta, ako nisu smještene na udaljenosti većoj od 30 kilometara i između njih ne postoji konkurentska benzinska postaja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi