Minimalni iznos upisa milijun kuna

Ina objavila javni poziv za upis obveznica do najviše dvije milijarde kuna

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 29.11.2021 17:26
  • Objavljeno 29.11.2021 u 17:26
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ina je u ponedjeljak objavila javni poziv za upis 5-godišnje obveznice na domaćem tržištu, vrijedne do najviše dvije milijarde kuna, s fiksnom kamatnom stopom koja se isplaćuje polugodišnje

Minimalni iznos upisa je milijun kuna, koliko iznosi i nominalni iznos jedne obveznice koja se nudi na upis. Dospijeće obveznice je 6. prosinca 2026. godine, a glavnica se isplaćuje jednokratno po dospijeću.

Obveznice će moći upisati i uplatiti samo kvalificirani ulagatelji, prema definiciji iz Zakona o tržištu kapitala. Upis započinje 1. prosinca u 9 sati, a završava istog dana u 14 sati. Prinos, kamatna stopa, cijena izdanja i količina obveznica bit će naknadno utvrđeni i objavljeni 6. prosinca. 

Ina se obvezala i da će podnijeti zahtjev za uvrštenje obveznica na Službeno tržište Zagrebačke burze. Agenti izdanja su Erste&Steiermaerkische banka, Privrednea banka Zagreb i Raiffeisenbank Austria.

Neto prihod od izdanja tih obveznica Ina će koristiti za financiranje općih korporativnih potreba Ine i Ina Grupe, uključujući ali ne ograničavajući se na financiranje postojećih obveza, potencijalnih akvizicija, financiranje investicija u opremu i postrojenja te financiranje obrtnog kapitala.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!