vrijednost 484 tisuća kuna

INA donirala Staru Kuglanu za proširenje dječjeg vrtića u Graberju Ivanićkom

14.06.2019 u 13:58

Bionic
Reading

INA je gradu Ivanić-Gradu donirala objekt 'Stare Kuglane' s pripadajućim zemljištem veličine gotovo 3000 metara kvadratnih u Graberju Ivanićkom. Donirane nekretnine iskoristit će se za proširenje dosadašnjeg kapaciteta podružnice gradskog dječjeg vrtića Sunce, koji se nalazi na susjednoj parceli

'Budući da Grad Ivanić-Grad ima potrebu za proširenjem kapaciteta dječjih vrtića, ovaj prostor koji nam je INA darovala za nas je vrlo značajan. Nakon rekonstrukcije koju planiramo povećat ćemo smještajni kapacitet vrtića u Graberju Ivanićkom, proširiti ga za dvije nove odgojne skupine te izgraditi multifunkiconalnu dvoranu. Time ćemo podići nivo pedagoških standarda i osigurati uvijete za kvalitetniji rad vrtića, a i djeca će biti sretnija i zadovoljnija. S Inom imamo partnerski odnos već dugi niz godina i zahvaljujem im na ovoj donaciji te se veselimo svakoj novoj suradnji', rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić Grada Tomislav Cuvaja.

Nakon uređenja koje planira Grad Ivanić-Grad, nekadašnja rekreacijska dvorana za djelatnike Ine koja je van upotrebe više od 20 godina te okolno zemljište, prenamijenit će se u sadržaje dječjeg vrtića.

'INA prepoznaje važnost ulaganja u zajednicu u kojoj posluje te se uvijek rado uključuje u različite aktivnosti koje doprinose razvitku društva u cjelini. U Ivanić-Gradu i okolici prisutni smo već desetljećima i zadovoljstvo nam je što smo ponovno u prilici pridonijeti poboljšanju kvalitete života ovoga kraja. Najmlađim stanovnicima Graberja Ivanićkog i njihovim odgojiteljicama iz vrtića želimo puno lijepih trenutaka u novom prostoru', naglasio je direktor Razrade polja u Ini Jerko Jelić-Balta

Vrijednost donirane nekretnine i zemljišta procijenjena je na 484.000,00 kuna, a svoj doprinos uređenju novog vrtićkog prostora, dali su i članovi INA Kluba volontera. Njih 20-tak očistilo je prostorije i okoliš 'Stare Kuglane' kako bi se neometano moglo pristupiti preuređenju. Obećali su se vratiti ponovno i pomoći u završnim radovima kako bi djeca čim prije dobila nove prostore za igru.