pomoć biznisa

Ina donira gorivo, dezinficijense, kamp kućice...

  • Autor: T. O./Hina
  • Zadnja izmjena 30.12.2020 19:13
  • Objavljeno 30.12.2020 u 19:13
tportal

Izvor: Ina / Autor: licencirane fotografije/ Ina

Iz Ina Grupe u srijedu su priopćili da su donirali 620 litara dezinficijensa koji će preko Crvenog križa biti distribuirani na potresom pogođena područja, a osigurat će i gorivo za žurne službe putem donacija Stožeru ravnateljstva civilne zaštite u Petrinji, koji koordinira aktivnosti službi na terenu

Kako se navodi u priopćenju, Ina Grupa i njezini radnici aktivno su se uključili u pružanje neophodne pomoći potresom pogođenih područja.

Radnici su organizirali prikupljanje potrebne humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, zaštitnih kaciga, zaštitnih maski, rukavica i slično na lokaciji u Rijeci, Zagrebu i Ivanić Gradu koja će u idućim danima biti dostavljena Hrvatskom Crvenom križu. U organizaciji akcije radnicima je pomogao Ina Klub volontera.

Ina Maziva, pak, donirala su 620 litara neophodno potrebnog dezinficijensa te veće količine dezinfekcijskih maramica, koji će preko Crvenog križa biti distribuirani na potresom pogođena područja.

Također, Ina će osigurati višednevne količine goriva za žurne službe putem donacija na Ina karticama Stožeru ravnateljstva civilne zaštite u Petrinji koji koordinira aktivnosti službi na terenu.

Gorivo će putem INA kartice biti donirano i za agregate Nacionalne udruge ugostitelja koja se nakon tragičnog potresa organizirala sa svojim članovima, restoranima i caterinzima i u Petrinji priprema obroke za stanovništvo, žurne službe, članove Crvenog križa te brojne volontere koji danonoćno rade na terenu, navodi se u priopćenju.

  • +5
  • +2

Petrinja, druga noć u gradu razrušenom nakon potresa

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Ujedno, na Ininim maloprodajnim mjestima Sisak Zagrebačka, Petrinja, Lekenik i Galdovo od večeras pa do kraja tjedna bit će osigurana besplatna kava te voda od pola litre za policiju, medicinsko osoblje, profesionalne i dobrovoljne vatrogasce, pripadnike civilne zaštite, Crvenoga križa, HGSS-a te vojsku, a na lokacijama Sisak Frankopanska, Sisak Cvetkovićeva te Gvozd besplatna voda od pola litre.

Istraživanje i proizvodnja nafte i plina Ine stradalnicima je na raspolaganje stavila dvije opremljene kamp kućice, od kojih je jedna krenula u Odru Sisačku, a druga u Glinu obiteljima čiji je dom teško stradao u potresu. Također, jedna obitelj smještena je i u radničkom hotelu Crosca u Ivanić-Gradu koji je i dalje na raspolaganju u slučaju potrebe za smještajem.

Iz Ine poručuju da će nastaviti osluškivati potrebe te nastaviti i nadalje pružati pomoć.

  • +59
  • +56

Petrinja i okolna sela dan nakon potresa

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!