hangar 18

Imovina nekadašnjeg 'koprivničkog tehnološkog čuda' procijenjena na 1,59 milijuna kuna

27.07.2022 u 12:27

Bionic
Reading

Trgovački sud u Bjelovaru donio je odluku o prodaji imovine Hangara 18., koprivničke tvrtke - distributera i proizvodača televizora i smartfona Noa u stečaju, s utvrđenom vrijednosti nekretnina, opreme i inventara od 1,59 milijuna kuna

Nekretnine nekad uspješne tehnološke tvrtke - zgrada, dvorište i zemljište u koprivničkoj Ulici braće Wolf procijenjene su vrijednosti 1,56 milijuna kuna, a inventar i oprema nešto više od 30.000 kuna. Sudskim zaključkom prodaju će provoditi Financijska agencija (Fina) putem elektroničke javne dražbe, a na prvoj dražbi imovina Hangara 18 ne može se prodati ispod tri četvrtine vrijednosti, odnosno ispod 1,19 milijuna kuna.

Na ''bubnju'' eventualne druge javne dražbe najniža cijena je polovica utvrđene vrijednosti, odnosno nešto više od 796.000 kuna, a na trećoj četvrtina vrijednosti od oko 398.000 kuna. Na eventualnoj četvrtoj javnoj dražbi nekretnine i pokretnine početna cijena iznosit će 1 kunu, ističe se u zaključku.

Zaključak o prodaji donesen je nakon otvaranja stečaja te tvrtke lani u ožujku, ali i nakon posljednjih izvještaja stečajnog upravitelja u kojima se isticalo da nema nikakvih uvjeta za nastavak poslovanja firme nekad poznate po svojim cjenovno pristupačnim tabletima, mobitelima i televizorima.

Prema izvješću stečajnog upravitelja uoči prošlogodišnjeg otvaranja stečaja, u poslovnim knjigama dužnika tada su bile iskazane obveze u iznosu od gotovo 225 milijuna kuna, a neizvršene osnove za plaćanje iznosile su oko 175 milijuna kuna.

Protiv direktora Hangara 18 Marija Kralja prije otvaranja stečaja bila je podnesena i kaznena prijava zbog sumnje za prijevaru u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave zbog, kako se navodilo, davanja lažnih podataka za dobivanje kredita čime je jednu banku oštetio za 7,5 milijuna kuna.