potpisan sporazum

Imex banka postala devetnaesta članica HUB-a

27.10.2022 u 10:57

Bionic
Reading

Imex banka nova je, devetnaesta članica Hrvatske udruge banaka (HUB), izvijestili su u četvrtak iz te udruge

Time Imex banka postaje aktivni promotor zajedničkih interesa bankovne industrije, navodi se u priopćenju.

Sporazum o pristupanju u članstvo HUB-a potpisali su direktor HUB-a Zdenko Adrović i članica Uprave Imex banke Dijana Kalinić.

Potpisivanjem "Kodeksa dobre bankovne prakse" Imex banka je potvrdila prihvaćanje postavljenih standarda poslovanja i otvorene komunikacije prema klijentima i bankama s ciljem promicanja odgovornosti, javnosti i profesionalnosti bankovne struke, zajedno s ostalim članicama HUB-a. Imex banka ubuduće će aktivno sudjelovati i doprinositi na sjednicama i sastancima odbora i radnih skupina HUB-a, najavljuju iz HUB-a.

Članica Uprave Imex banke Dijana Kalinić u priopćenju ističe kako je, prepoznajući članstvo u HUB-u kao dodatnu vrijednost za Imex banku, nova Uprava te banke, u kojoj su Boris Peko i ona, podnijela zahtjev za pristupanjem. "Naime, svjesni složenosti bankarske regulative i zahtjevnosti implementacije za sve banke, a osobito za male banke, smatramo da smo napravili veliki korak ka približavanju naših zaposlenika najvišim standardima bankarskog poslovanja te vrijednosti umrežavanja s kolegama iz bankarskog sektora", izjavila je Kalinić.

Direktor HUB-a Zdenko Adrović kaže kako ih raduje što je Imex banka postala njihova devetnaesta članica, jer vjeruju da će dodatno doprinositi ostvarenju poslovnih ciljeva HUB-a i daljnjem razvoju bankarstva u Hrvatskoj. "Primjer su kvalitetne i efikasne manje banke koja posluje stabilno već dugi niz godina na našem tržištu i ima poseban fokus na razvoj hrvatskog gospodarstva kroz potporu naše proizvodnje i izvoza", istaknuo je Adrović.

Kako se navodi u priopćenju, Imex banka je financijska institucija u potpunom hrvatskom vlasništvu s ovlaštenjima za sve vrste transakcija u zemlji i inozemstvu. Banka je prisutna na financijskom tržištu duže od dva desetljeća, posluje s najvećim privrednim subjektima u zemlji, ali i s manjim tvrtkama, obrtima i građanima kojima nude spektar svih financijskih proizvoda i usluga.

Imex banka zapošljava 125 djelatnika u osam poslovnica. Od svog osnutka posluju s dobiti, a poslovna politika bila je i ostala strogo poštivanje kriterija vezanih za kreditne i druge rizike, pa makar i po cijenu umjerenijeg, ali zato stabilnog rasta.

Po kriterijima efikasnosti poslovanja Imex banka je rangirana u sam vrh najefikasnijih banka u Hrvatskoj te s pozitivnim poslovnim trendovima nastavlja razvoj poslovanja, zaključuje se u priopćenju.