NOVA STRATEGIJA

Imex banka otvorena za strateškog partnera

22.12.2015 u 14:22

Bionic
Reading

Nova poslovna strategija Imex banke znači intenziviranje aktivnosti prema stanovništvu, ali i traženje strateškog partnera kroz spajanje ili prodaju većinskog ili manjinskog udjela, rekao je u utorak na konferenciji za novinare novi predsjednik Uprave Imex banke Denis Čivgin

'Sve su opcije otvorene, i opcija spajanja kao i pronalaženja strateškog, čak i većinskog partnera' kazao je Čivgin dodavši kako Imex banka i dalje želi da je tržište prepoznaje kako najbolju banku u domaćem vlasništvu. Tako kroz svojih 20-ak poslovnica raspoređenih u svim većim gradovima Hrvatske, bitno ojačati aktivnosti prema stanovništvu.

'Dosad su poslovnice primarno bile usmjerene na prikupljanje štednje građana i transakcije, a sada ćemo proširiti paletu proizvoda uvodeći u poslovnice nebankovne proizvode poput polica osiguranja, investicijskih i mirovinskih fondova. Istovremeno, želimo još više poboljšati individualni pristup, kvalitetu i brzinu usluge prema svakom klijentu jer u svim tim segmentima poslovanja još uvijek ima prostora za napredak', rekao je Čivgin.

Istaknuo je i kako udio kreditnog portfelja građana u odnosu na ukupni kreditni portfelj Imex banke iznosi 12 posto, a želja im je da za tri do četiri godine taj postotak podignu na 40 posto. Najavili su i znatno kadrovsko ekipiranje na nižim bankovnim razinama.

Čivgin je naveo je i kako će Imex banka nastaviti suradnju s malim i srednjim poduzetnicima, da će im u fokusu i nadalje biti plasiranje turističkih i nenamjenskih kredita, ali i poticanje štednje i kreditiranja u kunama.