OD GRAĐEVINE DO SAJMA VJENČANJA

Igor Oppenheim osnovao modnu agenciju

19.11.2010 u 13:28

Bionic
Reading

Igor Oppenheim, dugogodišnji šef Ingre i njezin najveći pojedinačni dioničar, napravio je iskorak iz građevinske branše i nedavno osnovao novu tvrtku - modnu agenciju Evolution media

Tvrtka Evolution media d.o.o. za poslovno savjetovanje i promidžbu, sa sjedištem u Varaždinu, registrirana je među ostalim i za organiziranje modnih revija i tečajeva za manekene, organiziranje natjecanja ljepote, priređivanje muzičkih i estradnih programa i djelatnost radija i televizije.

Uz Igora Oppenheima, osnivači tvrtke Evolution media su i braća Danijel i Predrag Brkljač te Vladimir Čeliković, inače Ingrin voditelj odnosa s javnošću.

Braća Brkljač nisu nepoznata u modnoj branši: osnivači su udruge Evolution, koja je u Varaždinu organizirala modne projekte kao što su Modno španciranje i Noć evolutiona, na kojima se predstavljaju domaći mladi dizajneri.

No čini se da im udruga nije bila dovoljna, pa je prerasla u tvrtku: Evolution Media jedan je od organizatora Prvog varaždinskog sajma vjenčanja, koji se održava ovaj vikend. Nedavno su pokrenuli i modnu školu za manekene, koju vode poznata imena poput Nevena Ciganovića. U kratkom razgovoru on nam je potvrdio kako su ga angažirali na nekim poslovima, te da je Evolution media u tom kraju poznata po organizaciji evenata. 'Mislim da je  Oppenheim tu samo ulagač', zaključio je naš poznati stilist Neven Ciganović.

U Ingri smo pokušali saznati kakvi su planovi predsjednika uprave Igora Oppenheima u modnom biznisu: 'Nažalost, nisam u mogućnosti komentirati privatne investicije g. Openheima koje nemaju veze s poslovanjem Ingre', kazao je za tportal glasnogovornik Ingre Danko Deban.

Inače, Igor Oppenheim u Ingri je od 1984., a predsjednik uprave je od 2001. godine. U posljednjih deset godina Ingra je prošla put od jedne od naših najuspješnijih građevinskih kompanija do prezadužene tvrtke potresene krizom, koja pokušava kroz dogovor s vjerovnicima isplivati iz financijskih teškoća.