trgovina kriptovalutom

I Sorosev fond kupuje bitcoine

07.10.2021 u 19:35

Bionic
Reading

Kompanija za upravljanje imovinom Soros fond, koju je osnovao investitor i milijarder George Soros, otkrila je da posjeduje kriptovalutu bitcoin

'Ova obiteljska kompanija posjeduje „neke kriptovalute… ali ne pretjerano“, izjavila je Dawn Fitzpatrick, izvršna direktorica i šefica za investicije Soros management fonda u intervjuu za agenciju Bloomberg.

„Nisam sigurna da se na bitcoin ovdje gleda samo kao na zaštitu od inflacije. Mislim da je on prešao put od ponora do mainstreama“, rekla je ona, dodajući da kriptovalute sada imaju tržišnu kapitalizaciju veću od 2,0 bilijuna dolara i preko 200 milijuna korisnika, prenosi CNBC.

Cijena bitcoina, najpopularnije svjetske kriptovalute, iznosila je na jutrošnjem trgovanju 54.726 dolara, nakon što je jučer skočio čak deset posto, na preko 55.000 dolara s razine od oko 50.000 dolara u utorak.

Prije tjedan dana cijena bitcoina iznosila je oko 43.000 dolara, dok se početkom godine jedan bitcoin mogao kupiti za oko 29.000 dolara.

Najnoviji skup bitcoina dolazi unatoč stalnoj prijetnji regulatornih mjera od strane vlada širom svijeta i zabrinutosti zbog ogromnog utjecaja na okoliš.

Bitcoin nije jedina kriptovaluta koja je skočila ove godine. Vrijednost ethera više se nego utrostručila s oko 1.000 dolara po kovanici na početku godine, na više od 3.000 dolara koliko je vrijedio u četvrtak.