doprinos društvu

HUP: Zahvalni smo Marinu Pucaru za dugogodišnji aktivni angažman

06.01.2021 u 15:39

Bionic
Reading

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Damir Zorić izjavio je u srijedu u povodu smrti predsjednika Uprave Podravke i predsjednika HUP-a, da mu je HUP zahvalan za dugogodišnji aktivni angažman i doprinos gospodarstvu i cijelom društvu.

"Izražavam iskrenu sućut ožalošćenoj obitelji, rodbini i prijateljima u ime cijele Hrvatske udruge poslodavaca. HUP je zahvalan za dugogodišnji aktivni angažman gospodina Pucara u poslovnoj zajednici. Kao novoizabrani predsjednik HUP-a, pokretao je brojne inicijative za boljitak ukupnog gospodarstva, no prerana smrt spriječila ga je u mnogim planovima koje je imao za ovu godinu. Zahvalni smo mu, kao i cjelokupnoj Upravi i djelatnicima Podravke, na svim doprinosima hrvatskom gospodarstvu i cijelom društvu", izjavio je Zorić.

Predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Marin Pucar umro je u 50. godini nakon teške bolesti u koprivničkoj bolnici.

  • +9
Marin Pucar Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rođen je 1971. godine u Zadru. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu, a imao je i diplomu iz menadžmenta maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Završio je i Podravkinu menadžersku akademiju Pomak.

Bio je čelnik Županijske gospodarske komore i član Uprave Hrvatske gospodarske komore. Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik. U Podravci je od 2001., godine, a na mjesto predsjednika Uprave dolazi 2017. godine.