na 13 posto

HUP podržava zahtjev frizerskih salona za nižim PDV-om

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 11.09.2020 14:11
  • Objavljeno 11.09.2020 u 14:11
Sastanak predstavnika HUP-a i neovisnih vlasnika frizerskih salona

Sastanak predstavnika HUP-a i neovisnih vlasnika frizerskih salona

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HUP

Hrvatska udruga poslodavaca podržala je inicijativu neovisne grupe vlasnika frizerskih salona za uvođenje niže stope PDV-a (13posto) na frizerske usluge koji su se na današnjem sastanku HUP-u obratili sa svojim zahtjevima.

U narednom će razdoblju HUP zatražiti od nadležnih institucija, Ministarstva financija i Porezne uprave, sastanak na kojem će zajedno s predstavnicima neovisne grupe vlasnika frizerskih salona u Hrvatskoj iznijeti detalje ove inicijative kako bi se izmjene u sustavu PDV-a mogle implementirati u što skorijem roku.

Pozivajući se na Direktivu vijeća EU (2006/112/EZ) te iskustva drugih zemalja u EU koji već koriste mogućnost primjene niže stope PDV-a za određene radno-intenzivne djelatnosti, uključujući frizerske usluge, na današnjem sastanku s predstavnicima neovisne grupe vlasnika frizerskih salona iznesene su potencijalne višestruke koristi koje bi ovakva promjena unutar sustava PDV-a donijela za frizersku industriju i gospodarstvo u cjelini.

Između ostalog, očekuje se povećano zapošljavanje, smanjenje nelojalne konkurencije - rada na crno, ali i ulazak većeg broja frizerskih salona u sustav PDV-a što u konačnici znači i veće prihode za državni proračun.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!