značajno priznanje

Hrvatskom Telekomu ponovno potvrđen status najbolje mobilne mreže u Hrvatskoj

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 23.09.2020 09:08
  • Objavljeno 23.09.2020 u 09:08
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HT

Velika neovisna analiza koju je provela međunarodna tehnološka kompanija umlaut najnovija je potvrda kako Hrvatski Telekom ima najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj. Umlaut je do sada na hrvatskom tržištu bio poznat kao P3. „Best in Test“ kao najveće priznanje i najviša „Best Rated Broadband Coverage“ ocjena potvrđuju vodeću poziciju Hrvatskog Telekoma na tržištu

Detaljna analiza korisničkih mjernih podataka zasnovana je na 44.5 milijuna uzoraka koji su sakupljeni od strane 14.2 tisuće korisnika na 98.2 posto naseljenog područja Hrvatske, odnosno na 97,4 posto površine izgrađenog teritorija Hrvatske, pokrivenog mobilnom mrežom. Analiza je provedena u razdoblju od šest mjeseci, od siječnja do srpnja 2020. godine.

„Hrvatski Telekom usmjeren je korisnicima osigurati najbolju mobilnu mrežu i uslugu te smo ponosni na umlaut certifikat i činjenicu da nas stručnjaci i korisnici prepoznaju kao najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci društvo je postalo svjesno važnosti digitalne infrastrukture i stabilne i pouzdane mreže. Priznanja koja dobivamo i pozitivno korisničko iskustvo odraz su naše predanosti kontinuiranim ulaganjima, širenju i nadogradnji naše mobilne mreže i nećemo stati na ovome, već ćemo nastaviti dodatno poboljšavati našu infrastrukturu“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom je u 2020. godini ponovno, drugu godinu zaredom, dobio i dvije Ookla nagrade - za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj i za najbolju pokrivenost mobilnom mrežom, postižući znatno bolje rezultate u brzinama mobilnog preuzimanja i učitavanja od ostalih mobilnih operatera u Hrvatskoj.

Zbog kontinuirane modernizacije mobilne mreže, Hrvatski Telekom je spreman za 5G te se provode intenzivni pripremni radovi dok se čeka početak komercijalnog rada nakon dodjele potrebnog radiofrekvencijskog spektra.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!