vrijedno prizanje

Hrvatska sedma destinacija za ulaganja u turizmu

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 11.12.2017 13:20
  • Objavljeno 11.12.2017 u 13:20
Gari Cappelli, ministar turizma

Gari Cappelli, ministar turizma

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Prvo izdanje izvještaja Global tourism locations of the future 2017/2018 Financial Timesa, svrstalo je Hrvatsku na visoko sedmo mjesto destinacija s najvećim potencijalom za investiranje u turizam.

Pri tome je Hrvatska, između 43 svjetske turističke destinacije, dobila i posebno priznanje 'Editor's Choice Awards' kao jedna od zemalja s najvećim napretkom u području unapređenja turističke infrastrukture, smještaj i inicijativa za razvoj turizma.

Osim toga, kada su u pitanju posebni oblici turizma, Hrvatska je posebno istaknuta kao destinacija filmskog turizma. Čitav izvještaj možete pronaći na sljedećoj poveznici: Tourism Locations of the Future 2017

'Hrvatska kao turistička destinacija svake godine ostvaruje sve bolje rezultate, a ono što nas posebno veseli što se uz takve rezultate kontinuirano radi na inovacijama i poticanju daljnjih investicija. Naime, u 2018. godini u hrvatskom turizmu očekuje se 15 posto više investicija u turizam nego li ove, a gotovo 40 posto više investicija u turizmu nego li 2016. godine. Takve najave najbolji su pokazatelj da je Hrvatska osim što je atraktivna turistička destinacija, atraktivna i za ulaganja', naglasio je ministar turizma Gari Cappelli.

  • +80
  • +77

Ljeto na plažama diljem Hrvatske

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Inače, Ministarstvo turizma i ove je godine pripremilo anketu investicija u turizmu za narednu godinu. Anketom su obuhvaćene sve županije te turističke tvrtke, a riječ je o anketi s unesenim podacima koji su dostavljeni u Ministarstvo turizma do kraja studenog 2017. godine.

Prema dostavljenim podacima u hrvatskom turizmu u 2018. godini uložit će se 940 milijuna eura. Pri tome će tvrtke investirati oko 628 milijuna eura u svoje turističke projekte, dok će javni sektor, odnosno županije, gradovi i općine investirati preko 311 milijuna eura.

Najavljene investicije u privatnom sektoru uključuju ulaganja u hotele, kampove, nautiku i ostale vrste smještajnih objekata, sadržaje i atrakcije, a investicije u javni sektor uključuju ulaganje u centre za posjetitelje, plaže, šetnice, itd. Investicije prema navedenoj anketi u 2017. godini iznosile su 817 milijuna eura, a 2016. godine 676 milijuna eura.

  • +15
  • +12

Kupari

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!