FINANCIJSKO POSLOVANJE

HPB uvela uslugu obrade inozemnih čekova za građane

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 28.12.2020 10:22
  • Objavljeno 28.12.2020 u 10:22
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HPB jedina u Hrvatskoj prima ino čekove što je iznimno važno u slučajevima gdje isplatitelj inzistira na isplati putem čeka

Stalno šireći i unaprjeđujući ponudu svojih proizvoda i usluga za različite skupine klijenata, a temeljem potreba i zahtjeva građana koji nemaju mogućnost naplate inozemnih čekova u Republici Hrvatskoj, Hrvatska poštanska banka ponudila je uslugu obrade ino čekova u svojoj poslovnoj mreži.

HPB nastoji pojednostaviti financijsko poslovanje građanima koji putem čekova izdanim izvan Republike Hrvatske primaju svoje mirovine ili druge naknade te im omogućiti dostupan i brz način isplate njihovih sredstava.

Usluga HPB-a iznimno je važna u slučajevima kada isplatitelji odnosno izdavatelji inozemnih čekova inzistiraju na isplati putem čeka.Hrvatska poštanska banka preuzima bankarske čekove izdane u Švicarskoj, Lihtenštajnu, Norveškoj, svim zemljama Europske unije izuzev Francuske, Danske i Velike Britanije te US Treasury čekove Sjedinjenih Američkih Država, odnosno u valutama euro, američki, australski i kanadski dolar, švicarski franak, britanska funta, švedska i norveška kruna te japanski jen.

U obradi inozemnih čekova HPB djeluje kao posrednik u poslovanju između izdavatelja i korisnika čeka u skladu s međunarodnim standardima. Sve što je potrebno za unovčenje inozemnog čeka je devizni transakcijski račun otvoren u HPB-u.

Riječ je o jedinstvenoj usluzi na hrvatskom tržištu, koju je moguće realizirati samo u centrima i ispostavama HPB-a i još jedan od primjera kako Hrvatska poštanska banka na najbolji mogući način brine o potrebama svojih klijenata i zajednice u kojoj posluje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!