puno imena...

Holding imenovao nove direktore Čistoće, Vodoopskrbe, Plinare i GSKG-a

11.11.2021 u 17:14

Bionic
Reading

Uprava Zagrebačkog holdinga donijela je danas odluku o imenovanjima voditelja podružnica i direktora povezanih trgovačkih društava.

Na čelne pozicije strateški važnih podružnica i povezanih društava imenovani su Davor Vić (voditelj podružnice Čistoća), Jeronim Tomas (direktor trgovačkog društva Gradska plinara Zagreb – opskrba d.o.o.), Davor Poljak (direktor trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.) te Marko Šarić (direktor trgovačkog društva Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o.).

Davor Vić je prije dolaska u Čistoću osam godina vodio osječko komunalno poduzeće Unikom, gdje je provodio ciljeve direktiva EU o otpadu, uspostavom odvojenog prikupljanja otpada. U njegovom je mandatu realizirana izgradnja postrojenja za obradu biorazgradivog otpada te objekta za obradu građevinskog i glomaznog otpada. Po obrazovanju je dipl. ing. građevine.

Jeronim Tomas je magistar ekonomije s više od dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama, prije svega u vođenju strateških projekata i financijskom restrukturiranju poduzeća, platnom prometu, osiguranju i financijskom upravljanju. U Gradsku plinaru – opskrbu dolazi s mjesta direktora Riznice Fortenova Grupe, a prije toga je 14 godina bio direktor riznice Dukat-Lactalisa.

Novoimenovani direktor Davor Poljak je u Vodoopskrbi i odvodnji od 2010. godine, a dužnost direktora obavljao je od 2010. do 2013. godine. Od početka 2014. bio je zaposlen na mjestu voditelja projekata. Ima veliko iskustvo u upravljanju u industrijama pa je tako godinama bio i direktor u Končar električnim lokomotivama, kao i direktor proizvodnje u toj tvrtki. Po obrazovanju je dipl. ing. strojarstva.

Marko Šarić je prije imenovanja na čelo GSKG-a od lipnja ove godine bio vršitelj dužnosti direktora te podružnice, a prije toga je obavljao dužnost direktora sektora financijsko-računovodstvenih poslova. Po obrazovanju je ekonomist, a u GSKG-u je zaposlen od 2012. godine.

'Ovo su četiri strateška poduzeća i podružnice koje obavljaju ključne usluge za građane, a suočene su s najvećim izazovima te je stoga Uprava Zagrebačkog holdinga zadovoljna što se za te pozicije javio dovoljan broj kvalitetnih kandidata i kandidatkinja. Na preostalim natječajima za voditelje podružnica i direktore povezanih društava kandidati nisu izabrani te će biti objavljeni novi natječaji. Članovi Uprave Zagrebačkog holdinga će privremeno preuzeti upravljanje u sljedećih šest podružnica do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni početkom sljedećeg tjedna', priopćeno je.

 • za podružnicu Vladimir Nazor, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Miroslav Čulk za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Gradska groblja, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras te se daje specijalna punomoć radniku Roko Gruja za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Autobusni kolodvor, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras
 • za podružnicu Arena Zagreb, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Sretan Šarić za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Zagrebački digitalni grad, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar
 • za podružnicu Zrinjevac, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras

Uprava Zagrebačkog holdinga je u sljedeće četiri podružnice i društvo imenovala v.d. voditelje od postojećih zaposlenika koji će privremeno voditi podružnice i povezano društvo do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni u sljedećoj fazi, a u najkraćem mogućem roku:

 • za podružnicu Zagrebačke ceste, imenuje se Davor Merkaš
 • za podružnicu Robni terminali Zagreb, imenuje se Ivica Tokmadžić
 • za podružnicu Tržnice Zagreb, imenuje se Božena Cvitanović
 • za podružnicu Zagrebparking, imenuje se Krešimir Milinović
 • za trgovačko društvo Gradska plinara Zagreb d.o.o., imenuje se Miroslav Živko

U odnosu na prethodno provedene natječaje, ukinut će se ograničenje broja prijava kandidata na samo dvije podružnice ili povezana društva, kako bi se u postupku selekcije proširio broj kvalitetnih prijava kandidatkinja i kandidata.