TRAŽI SE NASLJEDNIK

HDZ-ovka Bakran dobila još tri mjeseca da vodi Lutriju

16.04.2012 u 13:03

Bionic
Reading

Predsjednici Uprave Hrvatske lutrije (HL) Vesni Bakran mandat je istekao 14. travnja, ali vladajući su joj odlučili produljiti ugovor na još tri mjeseca. U tom razdoblju ona će voditi tu državnu tvrtku kao v.d. (vršitelj dužnosti), s time da zadržava sve dosadašnje ovlasti, potvrđeno nam je iz HL-a

Dolaskom HDZ-a na vlast, čiji je član, Bakran je 2004. postavljena za direktoricu HL-a, a predsjednicom Uprave imenovana je 2008. godine. Prije nje direktor Lutrije je bio SDP-ovac Zvonimir Leko.

Kao direktorica tvrtke u stopostotnom vlasništvu države, Bakran je bila sudionica famoznog sastanka u zgradi Vlade na kojem je Ivo Sanader u travnju 2007. čelnim ljudima javnih tvrtki sugerirao da bi trebali surađivati s Fimi medijom, zbog čega se danas HDZ nalazi na optuženičkoj klupi.

Prema pisanju medija, Bakran je o tome svjedočila i pred istražiteljima USKOK-a.

U zadnje dvije godine HL-a bilježi osjetan pad prihoda i dobiti, što je vodstvo tvrtke pravdalo utjecajem recesije.

Lutrija spada pod izravnu nadležnost ministra financija Slavka Linića koji je i predsjednik skupštine HL-a. Osim njega, članovi su još ministar sporta Željko Jovanović te HNS-ova ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.