PRAVNA BITKA

Hanfa poručila Agrokoru: Nije još gotovo!

  • Autor: O. I. N.
  • Zadnja izmjena 27.08.2012 12:58
  • Objavljeno 27.08.2012 u 12:58
Ivica Todorić

Ivica Todorić

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Nakon što je Upravni sud poništio Hanfino rješenje iz listopada prošle godine, koje je naložilo Agrokoru da objavi ponudu za preuzimanje Belja, iz te agencije su se danas oglasili poručivši da se predmet vraća na – početak!

'Kad sud poništi akt protiv kojega je bio pokrenut upravni spor, predmet se vraća u stanje u kojem se nalazio prije nego što je donesen poništeni akt. Ako prema prirodi stvari koja je bila predmet spora treba umjesto poništenog upravnog akta donijeti drugi, nadležni je organ dužan donijeti ga bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana dostave presude. Nadležni je organ pri tome vezan pravnim shvaćanjem suda i primjedbama suda u vezi s postupkom', komentirali su iz Hanfe odluku Upravnog suda.

'Prema tome, bilo bi pogrešno zaključiti da je ovaj upravni postupak nadzora okončan, jer se, sukladno citiranim odredbama čl. 62. Zakona o upravnim sporovima, predmet vraća u stanje prije poništenog rješenja. Po okončanju upravnog postupka Agencija će o tome obavijestiti javnost', poručili su iz Hanfe, Vladine agencije za nadzor financijskih tržišta na čijem je čelu Petar Pierre Matek

Podsjetimo, zbog Hanfine je odluke donesene u vrijeme dok je tom agencijom šefovao Ante Samodol, Agrokor trebao dioničarima Belja isplatiti oko 800 milijuna kuna. No prvo ju je poništio Vrhovni, pa Upravni sud.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi