ŠTEDNJA I RESTRUKTURIRANJE

Gubitak Unicredita neće utjecati na Zagrebačku banku

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 14.11.2011 19:57
  • Objavljeno 14.11.2011 u 19:55
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Izuzmu li se jednokratni otpisi, Grupa Unicredit poslovala je u prvih devet mjeseci s neto dobiti od 847 milijuna eura, komentirala je danas Zagrebačka banka poslovne rezulatate talijanske bankovne grupe u čijem sastavu posluje

'Jednokratni otpisi od 10,6 milijardi eura koji su doveli do neto gubitka Grupe UniCredit od 9,3 milijardi eura za prvih devet mjeseci 2011. najvećim su dijelom posljedica jednokratnog otpisa goodwill-a i nekih manjih imovinskih stavki, te nisu rezultat tekućeg poslovanja Grupe već predstavljaju čišćenje njezine bilance kao korak koji prethodi i priprema dokapitalizaciju. Izuzevši navedeni otpis, neto dobit Grupe u prvih devet mjeseci iznosi 847 milijuna eura', navodi se u komentaru Zagrebačke banke.

Grupa UniCredit nastavlja s fokusiranim poslovanjem u Središnjoj i Istočnoj Europi uz programe štednje i restrukturiranje, prvenstveno u Italiji i na drugim zapadnim tržištima, dodaje se u komentaru.

Najave iz UniCredita operativno su bez utjecaja na Zagrebačku banku, a strateški će povoljno djelovati zbog jačanja financijske pozicije Grupe u cijelini, navode u Zagrebačkoj banci.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi