put prema izvrsnosti

Grupa Petrol investira u strateške obnove i poboljšava iskustvo putovanja

28.07.2023 u 12:49

Bionic
Reading

Vodeća energetska kompanija Petrol obilježava početak novog poglavlja za sve vozače na hrvatskoj autocesti A1. Ulaganjem u obnovu svojih prodajnih mjesta, grupa Petrol nastavlja svoj put prema izvrsnosti i svoju misiju da postane najbolji servis na cestama.

U sklopu strateške obnove, Grupa Petrol je investirala u devet prodajnih mjesta diljem Hrvatske, s fokusom na savršeno iskustvo kupaca, pazeći pritom na svaki detalj koji će učiniti njihova putovanja posebnima.

Izvorno zamišljene kao benzinske postaje, obnovljena prodajna mjesta predstavljaju pravi mali grad na autocesti. Oblikovane u skladu s Petrolovim prepoznatljivim brendom, odlikuje ih moderna arhitektura i donose inovativne mogućnosti za sve vozače.

Od ukupno devet obnovljenih prodajnih mjesta, tri se nalaze u Istri, četiri u Dalmaciji i tri u okolici Zagreba. Među njima, ističe se novootvorena benzinska postaja Desinac Sjever te Helena Istok i Zapad u okolici Zagreba, koje će zasjati u potpuno novom ruhu krajem srpnja.

Petrol je posvetio pažnju pružanju visokokvalitetnih usluga i proizvoda koji zadovoljavaju svakodnevne potrebe kupaca. Cilj im je postati prvi izbor za kupovinu u pokretu, bilo da se radi o svakodnevnom posjetu na putu do posla, nedjeljnom obiteljskom izletu ili odmoru na hrvatskoj obali.

Novo prodajno mjesto Desinec Sjever oduševljava raznolikom ponudom, a svojom modernom arhitekturom i mogućnostima za korištenje alternativnih izvora energija u budućnosti, predstavlja potpunu inovaciju u energetskom sektoru. Donosi niz dodatnih usluga, uključujući svježe pripremljenu hranu iz restorana Fresh i praktičnu drive-in ponudu restorana McDonald's.

Sva prodajna mjesta u budućnosti, koja se razvijaju u sklopu strateške inicijative POS 2.0, bit će dizajnirana modularno, kako bi se prodajno mjesto i ponuda mogli transformirati prema tijeku i brzini energetske tranzicije ili širenju "novih" izvora energije. Prilikom obnove postojećih prodajnih mjesta, postavljaju se odgovarajući kanali ispod točionih otoka, kroz koje će se moći provesti elektroinstalacije za postavljanje e-punionica. Ako se trendovi e-mobilnosti nastave prema optimističnim prognozama, mogli bi se postupno uklanjati agregati za punjenje i na ista mjesta postavljati električne punionice. Upravo novo prodajno mjesto Desinec Sjever predstavlja progresivno i održivo rješenje koje odražava Petrolovu viziju mobilnosti u budućnosti kao i potrebu za brzom prilagodbom novim energetskim trendovima.

Petrol donosi novu generaciju visokokvalitetnih goriva Q Max, koja pružaju neusporedivu snagu i potpunu zaštitu motora. Ključna značajka ovih goriva su inteligentne molekule i tehnologija čišćenja poznata kao Dual Action Technology. U sklopu prodajnog mjesta Desinec Sjever, vozačima su dostupne i tri punionice za električne automobile, od kojih je jedna ultra brza, a sve su financirane u sklopu projekta Next - E.

Bez obzira radi li se o novogradnji benzinske postaje ili njenoj rekonstrukciji, ključne smjernice razvoja prodajnih mjesta Petrola su njihova atraktivnost, otvorenost i transparentnost. Kao što je vidljivo iz aktualnih projekata, prodajna mjesta su sve više usmjerena na gastronomiju koja osim adekvatnog prostora za pripremu i prodaju hrane zahtijeva i adekvatan prostor za njenu konzumaciju, ugodnu atmosferu i raznoliki izbor hrane. Na Petrol prodajnim mjestima pronaći ćete i poseban kutak „Kava Na putu“ koja pruža mogućnost uživanja u okusima vrhunske kave. Više od 2.500 šalica kave koje se pripreme dnevno zadovoljit će svačiji ukus i priuštiti vam trenutak opuštanja i osvježenja na vašim putovanjima.

Glavna misija grupe Petrol je pružiti kupcima vrhunsku uslugu i najbolje prodajno iskustvo. Kupnjom Crodux derivata dva d.o.o, Petrol je u 2021. godini postao drugi najveći dobavljač naftnih derivata u Hrvatskoj s ukupno 202 prodajna mjesta. Pravnim pripajanjem ove tvrtke hrvatskoj tvrtki Petrol d.o.o. početkom studenoga 2022. godine završeno je jedno od najvećih poslovnih spajanja Petrol grupe u njezinoj povijesti. Ovim korakom Grupa Petrol je službeno krenula na put prema cilju da do 2025. godine postane vodeći ponuđač goriva i učvrsti svoju poziciju cjelovitog pružatelja energetskih rješenja.

Prilog je nastao u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji s Petrolom.