FINANCIJSKO IZVJEŠĆE

Grupa Medika povećala dobit

27.10.2010 u 23:40

Bionic
Reading

Grupa Medika u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 12,7 milijuna kuna neto dobiti, što je porast od 168,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi

Ukupni su prihodi u devet mjeseci ove godine iznosili 1,53 milijarde kuna i povećani su za 2,4 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su porasli 2,6 posto, na 1,51 milijardu kuna.

Na ukupnu prodaju utjecao je i porast broja ljekarni u Zdravstvenoj ustanovi Ljekarne Prima Pharme koja je na kraju rujna imala u svom sastavu ukupno 52 ljekarne na području čitave Hrvatske.

Pridruženo društvo Zdravstvena ustanova Ljekarne Jagatić ima u svom sastavu šest ljekarni, navodi se u pojašnjenju financijskih rezultata.

Financijski prihodi tvrtke u prvih su devet mjeseci smanjeni za 26 posto, na 9,78 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Grupe u prvih su devet mjeseci iznosili 1,51 milijardu kuna i prema istom razdoblju lani su povećani za 1,7 posto. Rast bilježe i poslovni rashodi, sa 1,46 milijardi kuna na 1,48 milijardi kuna te financijski rashodi koji su povećani sa 26,2 milijuna kuna, na 26,7 milijuna kuna.

U izvješću se navodi kako je planom poslovanja Medike d.d. za ovu godinu predviđen rast prodaje od dva posto što bi utjecalo i na porast tržišnog udjela.

Društvo će u tekućoj godini zadržati osnovnu djelatnost distribucije lijekova i medicinskih proizvoda i jače razvijati poslovanje s proizvodima koji čine 'core business' tvrtke.

Strategija razvoja Zdravstvene ustanove Prima Pharme je širenje mreže ljekarni na cijelom teritoriju Hrvatske.