raspisuje se natječaj

Grad Vukovar osigurao 200.000 eura za potpore poduzetnicima

12.03.2024 u 14:50

Bionic
Reading

Grad Vukovar osigurao je 200 tisuća eura za potpore poduzetnicima, rekao je u utorak na konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i najavio raspisivanje natječaja za ta sredstva

Grad Vukovar osigurao je 200 tisuća eura za potpore poduzetnicima, rekao je u utorak na konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i najavio raspisivanje natječaja za ta sredstva.

"Intenzitet potpore je 40 do 60 posto sufinanciranja, ovisno o mjeri, a maksimalni iznos po poduzetniku je do 6.000 eura. Grad Vukovar je od 2015. godine kroz razne mjere poduzetnicima dodijelio više od 3,7 milijuna eura potpora", rekao je Penava.

Kazao je i kako se potpore dodjeljuju s ciljem poboljšanja vukovarskog gospodarstva. Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić rekla je kako će se kroz javni poziv sufinancirati aktivnosti kroz tri mjere.

Prva se odnosi na opremanje i uređenje poslovnog prostora, nabavu strojeva, uređaja, oprema, računalne opreme i računalnih programa. Druga je namijenjena troškovima priključka na struju, plin i vodu, a treća podmirenju troškova promidžbe i edukacije, rekla je Bilić.

Javni poziv se otvara 15. ožujka i traje do utroška sredstava, a najkasnije do 1. lipnja.