LIDEROVA LISTA

Gordana Kovačević najmoćnija žena hrvatskog biznisa

03.12.2015 u 14:29

Bionic
Reading

Poslovni tjednik Lider i Bisnode jedanaestu godinu zaredom sastavili su listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Na osnovi tih lista redakcija Lidera rangira deset najmoćnijih

Umjesto dosadašnje deseterostruke laureatice, Ljerke Puljić iz Agrokora, koja se povlači na čelo organizacijskog odbora Liderove konferencije 'Žene u biznisu', prvi je put najmoćnija Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle.

Prije same dodjele prisutnima se obratila Puljić, inače članica Nadzornog odbora Agrokora, poručivši u šali kako već ima puno srebrnih 'štikli', a ova zlatna će joj biti vrhunac.

'Pohvalila bih ovu inicijativu tjednika Lider koja služi pozitivnoj afirmaciji žena u biznisu kao priznanje i način da raspoznamo one koje u poslu daju sve i koje su u tome uspješne. Želim da buduće dobitnice štikle nagradu shvate kao poticaj za daljnji rad i priznanje koje su zaslužile' poručila je Puljić koje je postala i predsjednicom organizacijskog odbora Liderove konferencije Žene u biznisu.

U novom broju Lidera predstavljena je deseta rang-lista najmoćnijih žena na temelju upravljačke moći (ukupni prihod za 2014. svih kompanija u kojima su u upravi ili nadzornom odboru).

Na listi deset najmoćnijih nalaze se Gordana Kovačević, Ana Stojić Deban, Iva Balent, Anita Letica, Mladenka Grčić, Tea Martinčić, Lada Tedeschi Fiorio, Vedrana Jelušić Kašić, Malin Elisabeth Holmberg, Gordana Deranja.