PODMIRENJE PLAĆA

Glas poduzetnika traži financijsku pomoć države za zatvorene fitness centre i teretane

27.08.2020 u 18:11

Bionic
Reading

Uruga Glas poduzetnika (UGP) u četvrtak je u ime svih fitness centara i teretana Splitsko-dalmatinske županije, koje su zatvoreni odlukom županijskog stožera, od Ministarstva financija zatražila podmirenje plaća djelatnika koji u njima rade i otpis doprinosa za razdoblje od 14 dana

Odbor za sport te udruge u priopćenju također traži da se ponovno aktivira aplikacija Državnog ureda za sport, odnosno, potpora za očuvanje radnih mjesta u neto iznosu od 2000 kuna po djelatniku te otpis doprinosa za pola mjeseca od strane Porezne uprave.

"Naša poruka iz UGP-a je jasna, želite li nas zatvoriti ili ograničiti naše poslovanje gospodo u Vladi, e onda to morate i platiti, ne samo mjerama za očuvanje radnih mjesta, već i dodatnim - za očuvanje tvrtki koje zatvarate ili ograničavate poslovanje u ime više sile. Bez tvrtki, nema ni zaposlenika", poručuje u priopćenju predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas.

Stožer civilne zaštite jučer je, na prijedlog županijskog stožera Splitsko-dalmatinske županije, a zbog velikog broja zaraženih na području te županije, uveo niz strožih mjera za područje županije, među ostalim, i o 14-dnevnoj obustavi rada teretana, fitness centara i drugih oblika organizirane rekreacije.

Udruga Glas poduzetnika u današnjem priopćenju podsjeća da je njihov Odbor za spot jučer zatražio dokaze od ministra zdravstva Vilija Beroša i Stožera civilne zaštite za tvrdnje da su fitness centri i teretane nova žarišta korona virusa.

Podsjećaju također da su fitness centri, teretane i slični objekti bili zatvoreni u doba kada ostvaruju najveće prihode kako bi pokrili hladan pogon tijekom ljeta.

"Ponovno zatvaranje dovodi ih do velikih gubitaka i stavlja se u pitanje njihov daljnji opstanak. Ponavljamo kako se rješenje ne nalazi u zatvaraju svih objekata. Ako se utvrdi da određeni objekti ne poštuju mjere i preporuke, onda se navedena odluka treba odnositi samo na njih", poručuju iz Glasa poduzetnika.

Iz udruge također najavljuju da će isti zahtjev za nadoknadu troškova "uputiti za svaku buduću takvu političku odluku kojom se bez argumenata onemogućava poduzetnike u bilo kojoj djelatnosti da rade i zarađuju".