bespovratna sredstva

Genosu 18 milijuna kuna za novu generaciju lijekova

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 13.07.2017 12:25
  • Objavljeno 13.07.2017 u 12:25
Gordan Lauc, predsjednik Uprave tvrtke Genos

Gordan Lauc, predsjednik Uprave tvrtke Genos

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HAMAG-BICRO

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u srijedu je u prostorijama BIOCentra predstavila tvrtku Genos kao novog korisnika gotovo 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava i novog budućeg stanara bioinkubacijskog centra

Projekt Nova generacija visokoprotočnih glikoservisa predstavlja nastavak napora tvrtke Genos u zadržavanju uloge globalnog pionira na području komercijalne provedbe visokoprotočne analiza glikana. Cilj projekta je razviti devet novih visokoprotočnih usluga te validacija nove usluge razvojem novih biomarkera, ističe se u priopćenju.

Projekt donosi nova tehnološka rješenja koja će omogućiti razvoj nove generacije lijekova i biomarkera, a istovremeno široko otvoriti vrata za razvoj personalizirane medicine.

Kao rezultat provedbe projekta tvrtka očekuje udvostručenje prihoda, iznadprosječnu dobit, povećanje zapošljavanja te ulaganje u istraživanja i razvoj i općenito povećanu konkurentnost tvrtke.

Gordan Lauc, predsjednik Uprave tvrtke Genos, istaknuo je kako im je ovaj projekt od iznimne važnosti budući će im omogućiti daljnji razvoj analitičkih metoda, njihovog glavnog proizvoda.

„Genos danas dominira globalnim tržištem visokoprotočne analitike glikana za potrebe kliničkih i epidemioloških studija, no bit će nam jako teško dugo zadržati globalnu dominaciju budući da je Institut za zdravlje SAD-a pokrenuo poseban program financiranja razvoja tog područja te je do sada uložio preko 30 milijuna dolara u financiranje sličnih projekata u Americi. No, zahvaljujući ovom projektu razvit ćemo devet novih analitičkih metoda, koje će nam omogućiti da još neko vrijeme budemo ispred konkurencije“, istaknuo je Lauc.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 24 milijuna kuna, dok je vrijednost bespovratnih sredstava gotovo 18 milijuna kuna. Sredstva su osigurana kroz natječaj „Novi proizvodi i usluge koji kao rezultat djelatnosti istraživanja, razvoja i inovacija (IRI)“ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014. – 2020. koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

„Za sada je HAMAG-BICRO proveo sedam projekata po ovom pozivu ukupnog iznosa bespovratne potpore gotovo 58 milijuna kuna, dok je u ugovaranju još sedam novih projekata koji će se ugovoriti u kolovozu 2017., u iznosu od gotovo 103 milijuna kuna“,  izjavio je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!