SMANJEN BROJ ČLANOVA

Friščićeva liječnica ostaje u NO Podravke

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.02.2010 18:23
  • Objavljeno 04.02.2010 u 18:03
PODRAVKA NADZORNI ODBOR LJUBO JURČIĆ KARMEN ANTOLIĆ JOSIP FRIŠČIĆ HSS

PODRAVKA NADZORNI ODBOR LJUBO JURČIĆ KARMEN ANTOLIĆ JOSIP FRIŠČIĆ HSS

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nikola Wolf

Nadzorni odbor Podravke usuglasio je na današnjoj sjednici da se skupštini dioničara, najavljenoj za ožujak, predloži da se broj članova Nadzornog odbora smanji s 11 na sedam, a u budućem saziva tog tijela mirovinski bi fondovi imali tri člana, dok mali dioničari ne bi imali svog predstavnika, izjavio je predsjednik Nadzornog odbor Ljubo Jurčić na konferenciji za novinare

Mirovinski fondovi su se udružili i zajedno posjeduju više od 30 posto dionica Podravke, dok su mali dioničari 'ispali iz igre', jer, unatoč najavama, nisu uspjeli okupiti značajniji broj dionica i zbog premalog vlasničkog udjela nisu dobili predstavnika, objasnio je Jurčić.

Nikola Wolf / CROPIX

Nikola Wolf / CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nikola Wolf

Josip Friščić i Karmen Antolić


Nadzorni je odbor dogovorio da na listi članova budućeg saziva Nadzornog odbora, koja će biti ponuđena Skupštini na usvajanje, ispred mirovinskih fondova budu Dinko Novoselac (AZ fond), Dubravko Štimac (PBZ Croatia osiguranje) i Petar Vlaić (Erste plavi obvezni mirovinski fond), kao predstavnici države Ljubo Jurčić, Karmen Antolić i Miljenko Javorović, dok će interese radnika i dalje zastupati Ksenija Horvat, predsjednica Podravkinog sindikata PPDIV koju je imenovalo Radničko vijeće. U novom Nadzornom odboru više ne bi bilo predstavnika malih dioničara.

Nitko se ne treba uzbuđivati zbog toga, jer ni državi ni fondovima ni radnicima nije u cilju da špekuliranjem dionicama Podravke ugroze njezino poslovanje. Kriteriji na osnovi kojih će spomenuti ljudi biti predloženi za članove budućeg Nadzornog odbora Podravke su kompetentnost kad je riječ o ciljevima koje najprije želimo ostvariti, a to su financijsko restrukturiranje i stabilizacija kompanije, smanjenje troškova, ublažavanje novčanih gubitaka i povećanje prodaje, rekao je Jurčić.

Na pitanje novinara koje su kompetencije da i u budućem Nadzornom odboru bude predsjednica koprivničkog HSS-a Karmen Antolić, te je li to zato jer je osobna liječnica predsjednika HSS-a i potpredsjednika Sabora Josipa Friščića i ne znači li to da se politika ipak nije maknula iz Podravke, Jurčić nije dao konkretan odgovor.

Nisu propisani točni uvjeti za člana Nadzornog odbora, a politika je svugdje prisutna, rekao je. Jurčić je najavio i da će Podravka do kraja veljače definirati odnose s mađarskom OTP bankom u kojoj ima deponirano 6,3 milijuna eura do kojih trenutno ne može.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi