vratili bankarski dug

Franck prodao tvornicu Čipi Čipsa kako bi se izvukao iz problema zbog Agrokora

27.07.2018 u 10:28

Bionic
Reading

Franck je prodao svoj udjel u tvornici čipsa Adria Snack Company nizozemskom Intersnacku te je novcem od te transakcije podmirio dugovanja koja je od njega potraživala Privredna banka Zagreb

Vrijednost transakcije je oko 12 milijuna eura, piše Jutarnji list.

Tvornica za preradu krumpira u Hercegovcu posluje od 1977. godine te, između ostalog, proizvodi poznati brend Čipi Čips.

Intersnack, najveći proizvođač grickalica u Europi, i Franck osnovali su je s jednakim udjelima kapitala te je zagrebačka tvrtka sada prepustila svoj dio vlasniku druge polovice.

Franck je kao jedan od većih dobavljača, ali i zbog svojih financijskih aranžmana s Agrokorom, odnosno Konzumom, bio jedna od najizloženijih kompanija prema bivšem koncernu Ivice Todorića te je i prije sklapanja nagodbe bio meta preuzimanja.

Ruku spasa pružio mu je Tomislav Mamić, vlasnik trgovačkog lanca Tommy. Mamić je dugogodišnji poslovni partner i prijatelj obitelji Artuković, vlasnika Francka.

Strateškim ulaganjem oko 10 milijuna eura Tommy je spasio Franck od preuzimanja koje su, navodno, pripremali Atlantic Grupa i neki fondovi, piše Jutarnji list.

  • +6
Franck je najveći domaći proizvođač kave Izvor: Promo fotografije / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL