Lazzarini Design Studios

[FOTO/VIDEO] Nevjerojatna preobrazba legendarnog Volkswagenova autobusa

12.11.2021 u 16:22

Bionic
Reading

Dizajnerski studio Lazzarini najpoznatiji je po svojim inovativnim konceptima superjahti, a također se dobro snalazi u arhitekturi i dizajnu prostora. Tvrtka je nedavno predstavila koncept pontonskog čamca inspiriranog legendarnim Volkswagenovim autobusom

Brod je dio najnovijeg projekta lansiranja Floating Motors, kojim tvrtka želi transformirati i prilagoditi klasične automobile te ih pretvoriti u funkcionalna vodena vozila, piše Good News Network.

Klonovi klasičnih modela automobila uključuju Bondov Aston Martin, MINI s dva sjedala i kabriolet La Dolce te legendarni Lamborghini Countach.

Od stakla ili karbonskih vlakana vrlo su precizno izrađene replike klasičnih modela automobila te se naknadno montiraju na razne modele pontona s motorom.

Tvrtka jamči da strogo poštuju proporcije i veličine originalnog modela automobila te da koriste najsuvremenije nautičke tehnike za plutajući trup.

'Naši proizvodi su vrhunski luksuzni motorni čamci dizajnirani poput kultnih automobila', navode iz tvrtke.

Floating Motors Izvor: Društvene mreže / Autor: Lazzarini Design

Projekt je još u povojima. Jedini model koji je trenutno dostupan za predbilježbu je dvosjed La Dolce, kabriolet čija je cijena 30.000 eura, prenose strani mediji.

Lazzarini trenutno prikuplja kapital za pokretanje proizvodnje. U tu svrhu pokrenuli su i kampanju masovnog financiranja projekta. Tko uloži 870 eura, dobit će 4350 eura popusta na prvu narudžbu, a investicija od 43.000 eura donijet će postotak udjela u tvrtki i originalno izdanje modela La Dolce.

  • +18
Lazzarini Design Studio Izvor: Profimedia / Autor: Floating Motors/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ako kampanja bude uspješna i tvrtka uspije prikupiti početni kapital, prve bi primjerke mogla predstaviti za dvije godine, prenose strani mediji. Prihvaćaju i prilagođene narudžbe ako netko preferira neki kultni automobil koji još nije dio njihove ponude.

Lazzarini nije jedina tvrtka koja želi opremiti retro automobile najsuvremenijim motorima, kočnicama i ovjesom. Eeagle je, naprimjer, ažurirao sve Jaguarove najljepše sportske automobile iz 1960-ih, prema GNN-u.