planirajte put

[FOTO] Počinje CRO race, očekuju se velike gužve u Zagrebu i okolici, evo gdje će biti najgore i koje dionice treba izbjegavati

03.10.2021 u 10:02

Bionic
Reading

U nedjelju od 10,30 do 16,30 sati vozi se šesta etapa međunarodne biciklističke utrke CRO Race 2021 na cestama Zagrebačke županije i Grada Zagreba pa se očekuju gužve i zastoji, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba. Trasa utrke je od Samobora, Svete Nedelje preko Velike Gorice, Dugog Sela, Vrbovca, Sv. Ivana Zeline do Trga Republike Hrvatske u Zagrebu.

Promet će na pojedinim dionicama regulirati djelatnici MUP-a i organizatora, a u prometu se očekuju gužve i zastoji. Velika je vjerojatnost da će kasniti autobusne linije koje prometuju tim dionicama.

Iz HAK-a vozačima preporučuju da u vrijeme održavanja utrke izbjegavaju odlazak prema ulicama u centru i prostoru Gornjeg grada, kao i užeg centra Samobora, te da izbjegavaju prometnice kojima će se utrka kretati.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje traju radovi pa vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Do 15. studenog zatvorena je državna cesta Oštrovica-Meja (DC501), zatvoren je tunel „Marjan“ u Splitu do 4.listopada.

Tretna vozla na ulaz u Hrvatsku na graničnom prijelazu Tovarnik (Šid) čekaju dva sata.U pomorskom prometu nema poteškoća.