uspješna sezona

[FOTO] Na Makarskoj rivijeri odmor nastavlja 53.000 gostiju

21.08.2021 u 16:23

Bionic
Reading

U turističkim odredištima na području od Brela do Općine Gradac, prema podatcima turističkih ureda, odmor nastavlja oko 53.000 domaćih i stranih gostiju, a po broju turista i dalje vodi Makarska gdje se odmara 13.500 gostiju, u Baškoj Vodi ih je 10.400, a zatim slijede Tučepi, Podgora, Gradac, Brela i ostala turistička mjesta.

Hoteli su popunjeni i nastavljaju poslovanje bez slobodnih kreveta pa se preporučuje prethodna rezervacija smještaja, dok hotelijeri kazuju o dobrom bookingu i najavljuju vrlo dobru posezonu. Od ovoga vikenda ponešto je slobodnih soba i apartmana kod privatnih kućevlasnika na cijelom Primorju ali ,,krevet više,, ipak se i dalje traži u vodećim turističkim mjestima na Rivijer, dodaju u turističkim uredima.

Velika ljetna smjena gostiju na Makarskom primorju, s prvim brojnijim ovosezonskim odlaskom od dolaska turista, obavlja se s podosta gužvi na prometnicama i u trajektnim pristaništima. Na Jadranskoj magistrali promet je pojačan, vozi se u kraćim isprekidanim kolonama s manjim zastojima, a isto je i na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do ulaza na autocestu kod Zagvozda.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin danas kao i za dvije sutrašnje prijepodnevne plovidbe je popunjen, dok iz Sumartina prema Makarskoj za sve današnje i sutrašnje plovidbe trajekt je popunjen, a prva slobodna mjesta su tek u ponedjeljak u jutarnjim plovidbama.

  • +10
Usprkos laganom padu temperature makarske plaže i dalje su pune kupača Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

Na liniji Drvenik – Sućuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je do sat vremena, a oko dva i pol sata čeka se u luci Sučuraj za povratak s otoka Hvara.

Autobusi pri dolasku u Makarsku kasne 40-ak minuta i većim dijelom su popunjeni, dok prema svim pravcima autobusi u odlasku su uglavnom popunjeni.