Dimitar Kovačevski

[FOTO] Makedonski premijer u trgovini provjeravao jesu li na snazi ograničene cijene mlijeka i tjestenine

16.03.2023 u 14:30

Bionic
Reading

Premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski u samoposluzi u Skoplju provjerio je poštuje li se odluka njegove vlade o smanjenju cijena tjestenine za 15 posto i mliječnih proizvoda za 10 posto

Odlukom vlade Sjeverne Makedonije predviđeno je da od danas do 31. svibnja cijene makarona i špageta budu zamrznute na razini iz 1. ožujka te smanjene za 15 posto.

Limitirane su i cijene trajnog mlijeka, sira, kravljeg bijelog sira i miješanog bijelog sira, kiselog mlijeka, jogurta i vrhnja.

Vlada Dimitra Kovačevskog je od 1. ožujka već ograničila cijenu bijelog i polubijelog kruha na 33 denara, usprkos protivljenju velikih pekara, a najavljena je i mogućnost zamrzavanja cijena šećera, jaja i bijele makedonske riže.

'Danas smo se svi uvjerili da proizvođači i trgovci poštuju zamrzavanje, odnosno smanjenje cijena dijela tjestenine i mliječnih proizvoda. Znamo, a to pokazuju i analize, da će smanjenje cijena ovih proizvoda bitno utjecati na džep građana, bit će olakšanje za obiteljske budžete', rekao je Kovačevski novinarima.