TURBO LIMAČI

Fižulić u očaju citira Krležu i tuži partnera za mito

29.06.2011 u 08:49

Bionic
Reading

Na jenjava sukob dvaju poslovnih partnera Goranka Fižulića i Slobodana Vučićevića, nakon sudske zabrane korištenja brenda Turbo Limač, srpski poduzetnik najavio je zatvaranje svih trgovina TL, a sada ga vlasnik Magme tuži zbog navodnog podmićivanja. U razgovoru za Globus citira Krležu, uspoređujući se s hrvatskim političarom Franom Supilom koji se sukobio sa srpskim političarom Nikolom Pašićem

Magma Goranka Fižulića jučer je podnijela kaznenu prijavu protiv čelnika NCA Investment Groupa Slobodana Vučičevića, Mine Radovića, bivšeg direktora društava Magma International i Kozmolina iz Beograda, Nine Jandrić, bivše direktorice društva Dexy Co iz Beograda te Jadranke Jokić-Radović, direktorice društva VJM iz Beograda.

Fižulić ih tereti za davanje i primanje mita, neovlašteno odavanje i pribavljanje informacija, nesavjesnog gospodarskog poslovanja te poticanja na izvršenje kaznenog djela.

U razgovoru za tjednik Globus Fižulić tvrdi da je Vučićevićev NCA još u listopadu 2010. korumpirao ključnog direktora Magme u Srbiji s ciljem da preuzme cjelokupno poslovanje Magme i Turbo Limača u Srbiji.

Vlasnik Magme tvrdi da je izvršio sve obaveze koje su dogovorili, a da je Vučićevićev cilj za što manje novaca dobiti sve udjele u Turbo limaču u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

'Vučićević mi je na jednom sastanku Nadzornog odbora rekao da ja imam romantičarski pristup poslu. Moram priznati da sam istog trenutka imao asocijaciju na neponovljiv Krležin esej o susretu Frana Supila i Nikole Pašića ratne 1915. godine u Nišu, isto tako susret jednog romantika i jednog pragmatičara. Oni su raspravljali o budućoj zajedničkoj državi koja je završila kako je završila, a mi o poslu koji treba imati prihod od 60 milijuna eura, o poslu čija je trenutačna zaduženost oko dva milijuna eura, posao koji je još uvijek neosporni tržišni lider u sve tri zemlje i da bi NCA Group za ovladavanje svim udjelima trebao platiti još 20 milijuna eura.'

Za Fižulića je jedina opcija da dođe do podjele udjela u svih pet tvrtki, sukladno dosad uplaćenom iznosu te da onda većinski udio prodaju nekom trećem.