POSRNULA MAGMA

Fižulić pregovara sa strateškim investitorima

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.11.2010 20:21
  • Objavljeno 02.11.2010 u 16:31
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Magma Grupa Goranka Fižulića objavila je na Burzi da pregovoraju s potencijalnim investitorima te obrazložila zašto nisu objavili devetomjesečne rezultate

Iz Magme priznaju da su se suočavali s mnogim poteškoćama, koje su početkom godine bile posljedica smanjene potrošnje građana, a tijekom trećeg kvartala one su rezultat otežane likvidnosti i ograničenih mogućnosti osiguranja adekvatne razine radnog kapitala potrebnog za redovno financiranje.

Suočena s ovakvom situacijom, Uprava je odlučila poduzeti niz aktivnosti kako bi u što kraćem roku osigurala stabilizaciju poslovanja. Zato je Magma angažirala nezavisnog savjetnika koji će u suradnji s Upravom izraditi i nadgledati provođenje programa operativnog i financijskog restrukturiranja. Program će biti finaliziran tijekom naredna dva tjedna, nakon čega slijedi njegova implementacija. Svrha programa je poduzimanje dodatnih mjera koje će već u relativno kratkom roku društvu osigurati operativnu profitabilnost i omogućiti stabilno poslovanje.

Također, društvo je trenutno u intenzivnim pregovorima s potencijalnim investitorima koji su iskazali interes da sudjeluju u poslovanju društva. Potencijalni investitori trenutno vrše dubinske snimke društva, a konačni modalitet suradnje s istima bit će poznat najkasnije do 15. studenoga, o čemu će izvijestiti javnost. Pregovori se vrše u cilju osiguranja dodatne likvidnosti i adekvatne razine radnog kapitala neophodne za uredno poslovanje i servisiranje svih postojećih obveza.

Kako će ishod pregovora s potencijalnim investitorima kao i odluka o provedbi istih značajno utjecati na daljnje poslovanje Magma Grupe, Uprava je donijela odluku da će rezultate za treći kvartal objaviti zajedno s rezultatima gore spomenutih aktivnosti i pregovora, koji će prethodno biti i predmet razmatranja i usvajanja na sjednici Nadzornog odbora društva koja je zakazana za 12. studenoga.

Na spomenutoj sjednici Nadzornog odbora razmatrat će se program restrukturiranja društva kao i aktivnosti vezane uz pregovore i ponude potencijalnih investitora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi