RAZGLEDAVANJE AKVIZICIJE

Fižulić i novi vlasnik Turbo limača razgledali trgovine

Goranko Fižulić

Goranko Fižulić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjekoslav Skledar

Srpski poduzetnik Slobodan Vučićević, čija je tvrtka NCA Investment group potkraj prošle godine preuzela Turbo limač Goranka Fižulića, prošetao je u utorak navečer u Fižulićevu društvu trgovačkim centrom Avenue Mall u Zagrebu

Od šest trgovina koje je Magma imala u tom centru, ostale su još samo dvije - Turbo limač i Turbo sport. Zbog lošeg prometa Fižulić je jesenas zatvorio Mexx, a potom su početkom ove godine preko noći nestali Esprit, Top shop i Miss Selfridge. O tome hoće li i Turbo limač otići iz Avenue Malla ili će se možda još proširiti, sada odlučuje novi vlasnik, koji si je dao truda da osobno izvidi situaciju na terenu, piše Business.hr, podsjećajući da se u Zagrebu nalazi devet Turbo limačevih trgovina i, unatoč jačanju konkurencije, osobito one2playa, Magmin brand još drži neuhvatljivo prvo mjesto.

Novi vlasnik Turbo limača Vučićević preko svoje tvrtke DexyCo uspio je razviti najveći srpski lanac dječjim igračkama. Najavio je da mu je želja od DexyCoa i Turbo limača stvoriti najjaču regionalnu kompaniju u segmentu dječje opreme i igračaka.

Vučićevićev NCA Investment Group preuzeo je za 186,16 milijuna kuna 51 posto udjela u Turbo limaču, i to u pet Magminih tvrtki kćeri u Srbiji, Hrvatskoj i BiH: Magmi International Beograd, Magmi B Sarajevo, Kozmolini Beograd, Adriji Design Zagreb i tvrtki ND iz Zagreba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi