MAGMA PROSLAVILA 20. ROĐENDAN

Fižulić: Hrvati troše manje nego što mogu

  • Autor: Z. Korda
  • Zadnja izmjena 28.09.2009 16:43
  • Objavljeno 28.09.2009 u 15:37
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

'Nakon Sanaderove ostavke potrošnja u Hrvatskoj je rapidno pala i danas hrvatski potrošači troše manje nego što mogu, a to je pogubno za gospodarstvo', rekao je Goranko Fižulić, suvlasnik i predsjednik uprave Magme na svečanosti obilježavanja 20. rođendana tvrtke

Predstavljajući ključne trenutke u razvoju tvrtke, Fižulić je istaknuo kako je Magma rasla generičkim rastom uvijek se prilagođavajući zahtjevima kupaca. Kriznu uvjeti natjerali su menadžment da provodi permanentno restrukturiranje koje uključuje zatvaranje neprofitabilnih prodavaonica i zamjenu skupljih franšiznih brendova vlastitim brendovima nižih cjenovnih razreda. Fižulić je istaknuo da je Magma uspjela stabilizirati poslovanje u uvjetima krize čime je ostvaren kratkoročni cilj. U srednjem roku cilj je vratiti prihod po m2 trgovine na razinu iz 2005. i 2006. godine, a dugoročni cilj je daljnji rast i širenje na tržištima na kojima već posluje te ulaz na nova tržišta.

Na svečanosti je najavljeno i otvaranje novog koncepta Magma lifestyle trgovina koje će ujediniti asortiman za dom i modni asortiman nudeći kupcima 'sve što je potrebno za dom i obitelj'.

Odgovarajući na novinarski upit kada možemo očekivati izlazak krize, Fižulić je rekao da ako se ostvare prognoze koje najavljuju kraj recesije u razvijenim gospodarstvima do kraja godine tada Hrvatska ima šansu za prve naznake oporavaka u drugom kvartalu 2010. godine. Komentirajući ekonomsku politiku Vlade, izrazio je sumnju da će aktualna vlada povući bilo kakve radikalne reforme budući da je naredna godina zadnja pred redovne izbore.

Upitan za komentar najave donošenja ustavne odredbe o nezastarjevanju kriminala u pretvorbi rekao je da će se pretvorba još dugo povlačiti na ovim prostorima i ako njeni repovi ne budu riješeni na odgovarajući način uvijek će na dijelu poduzetništva stigma. 'U Hrvatskoj se još uvijek bogatsvo i rad ne mogu povezati u istu kategoriju, nego se povezuju bogatstvo i snalaženje, bogatstvo i prevaru, bogatstvo i nepoštenje, a da bi vrednovali rad na pravi način moramo povjerovati da je moguće bogaćenje ali samo radom, zaključio je Fižulić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi