NOVA OBJAVA NA BLOGU

O ogromnim gubicima Agrokorovih kompanija oglasio se i Todorić. Evo što kaže

05.10.2017 u 19:09

Bionic
Reading

Ivica Todorić, nominalni vlasnik Agrokora na svojem se blogu oglasio o današnjoj objavi revidiranih financijskih izvještaja. U vrlo šturoj objavi, Todorić kaže: rezultati pokazuju veliku vrijednost koju smo izgradili kroz 30 godina neprestanih ulaganja

'Agrokor je prezentirao revidirane financijske izvještaje za 2016. godinu operativnih kompanija Agrokor grupe. Ona potvrđuju veliku vrijednost koju smo izgradili tijekom 30 godina neprestanih ulaganja. Izvješća analiziram sa sa svojim financijskim  ekspertima i o njima ću se očitovati u narednim danima', napisao je Todorić

Podsjetimo, izvanredna Uprava Agrokora na čelu s Antom Ramljakom u četvrtak je objavila revidirane rezultate za devet ključnih Agrokovih kompanija. 

Ledo je prošlu godinu zaključio s gubitkom od 270 milijuna kuna, Jamnica je izgubila 317 milijuna kuna, Vupik 51 milijun kuna, Belje 45 milijuna kuna, PIK Vinkovci 233 milijuna kuna, Zvijezda 146 milijuna kuna i PIK Vrbovec osam milijuna kuna. 

Najveći gubitnik očekivano je Konzum, koji je 2016. zaključio s minusom od 1,85 milijardi kuna, dok je Tisak izgubio 388 milijuna kuna. Konzum je za 2015. objavio dobit od 235 milijuna kuna, no zapravo je bio u gubitku od 1,4 milijarde kuna.

U svim tvrtkama napravljeni su i ispravci vrijednosti imovine u iznosu od 13 milijardi kuna, od čega je najviše otpisao Konzum - čak 10 milijardi kuna. 

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL