namjenska štednja

Erste d.o.o. za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima osnovao novi zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond – Arena Mudra Mirovina

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Arena Hospitality Group prva u hotelskoj industriji prepoznala prednosti namjenske štednje u trećem mirovinskom stupu

Arena Hospitality Group d.d. prva je turistička kompanija u Hrvatskoj koja postaje pokrovitelj zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda. Kao odgovoran i osviješten poslodavac, kompanija je prepoznala prednosti aktivnog poticanja vlastitih zaposlenika za osiguranje većih primanja u mirovini. Fondom 'Arena mudra mirovina' upravljati će Erste društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, dok će članstvo biti omogućeno svim zaposlenicima Arena Hospitality Grupe u Hrvatskoj, a sve na dobrovoljnoj osnovi.

Štednja u trećem mirovinskom stupu namijenjena je svima koji žele dugoročnim ulaganjem poboljšati svoja mirovinska primanja i isplatu što veće mirovine u budućnosti. Uz razne pogodnosti kao što su državna poticajna sredstava, porezne olakšice i prinosi koji se ostvaruju putem društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima, štednja u trećem mirovinskom stupu i dalje je najkonkurentniji oblik namjenske štednje. Konkretno, država potiče dobrovoljnu mirovinsku štednju, a poticajna sredstva iznose 15 posto od ukupno uplaćenog doprinosa do uloga od 5000 kuna godišnje. Uplatom navedenog iznosa ostvaruje maksimalni iznos potpore od 750,00 HRK godišnje.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Arena Hospitality Group sa sjedištem u Puli razvija i upravlja hotelima, turističkim naseljima i kampovima u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj i Srbiji, a kao prepoznatljiva međunarodna hotelska grupacija prva je u domaćoj hotelskoj industriji prepoznala važnosti, sada već tradicionalnog oblika štednje u inozemstvu koji je izrazito dobro prihvaćen od strane radnika i poslodavaca.

'Naši vrijedni zaposlenici i njihova motivacija najvažniji su čimbenici uspješnosti poslovanja naše hotelske grupacije. Osnivanje zatvorenog mirovinskog fonda „Arena mudra mirovina“ dodatni je način na koji želimo našim zaposlenicima ukazati na njihov doprinos u napretku i razvitku poslovanja grupacije, zahvaliti im na predanom radu i posvećenosti poslu koji obavljaju, te ih motivirati i potaknuti da aktivno razmišljaju o dugoročnim ulaganjima koja će njihove zaslužene umirovljeničke dane učiniti što ugodnijima.' – zaključuje Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Grupe, još jednom naglašavajući kako su ključ uspjeha u turizmu zadovoljni turistički djelatnici.

U dobrovoljnim mirovinskim fondovima trenutno je više od 400.000 članova (mjesečno izvješće Hanfa, rujan 2022.), od čega je u 20 zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova (ZDMF) njih 46.720. Ukupne uplate u dobrovoljne mirovinske fondove (DMF) u rujnu 2022. iznosile su 56,8 milijuna kuna, a isplate 26,1 milijun kuna. Ukupne isplate zbog umirovljenja i ostalih razloga činile su 75,8 %, isplate zbog promjene fonda 20,9 %, a isplate zbog smrti 3,3 % ukupnih isplata u rujnu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!