IVONA RAKOVAC

Erste banka ima novu šeficu računovodstva

20.07.2015 u 11:26

Bionic
Reading

U Erste banci na mjesto direktorice Direkcije računovodstva izabrana je Ivona Rakovac koja će svojim stručnim znanjima na toj poziciji doprinijeti daljnjem uspješnom rješavanju poslovnih izazova, priopćeno je iz te banke

Ivona Rakovac na tu je poziciju došla iz Zagrebačke banke, s mjesta voditeljice Odjela izvještavanja za banku i grupu koju je obnašala od rujna 2012. Godinu dana ranije obnašala je funkciju direktorice Antares revizije, a tri godine prije bila je direktorica u reviziji u Cinotti reviziji. Karijeru je započela u revizorskoj kući KPMG Croatia gdje se zaposlila odmah nakon diplomiranja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na smjeru financije, 2004. godne.

Uz bogato iskustvo u računovodstvu i reviziji, često je i predavala na treninzima Hrvatskog instituta za bankarstvo i osiguranje, kompanije Sapientia Nova te na brojnim revizijsko-edukacijskim treninzima u revizorskim društvima.

Kako poručuju iz Erste banke, Ivona Rakovac odlično poznaje engleski jezik, dobro se služi talijanskim i njemačkim jezikom. Ima položen stručni ispit za ovlaštenog revizora te položene ispite za kvalificiranog člana ACCA (Qualified member of UK Association of Chartered Certifies Accountants). U slobodno vrijeme voli putovanja.

Njezin prethodnik, Rastislav Kovačik, nastavio je karijeru unutar međunarodne Erste Group, točnije u Banca Comercială Română u Rumunjskoj.