društveno-odgovorni projekt

Dukat osigurao gotovo 900 tisuća kuna za pomoć stanovnicima Banovine

  • Autor: L.P./Promo
  • Zadnja izmjena 06.07.2021 11:17
  • Objavljeno 06.07.2021 u 11:17
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odričući se 50 lipa od svake prodane boce svježeg mlijeka Dukat je uvećao donaciju od pola milijuna kuna s početka godine na 900.000 kuna

Sa zadnjim danom lipnja završio je Dukatov društveno-odgovorni projekt „Dukat za Banovinu“ kojim je tijekom razdoblja od tri mjeseca Dukat odvajao 50 lipa od svake prodane boce svježeg mlijeka u boci za pomoć stanovnicima Banovine čiji su domovi stradali u potresu.

Tako je Dukat od konca ožujka do konca lipnja od prodaje svježeg mlijeka u boci odvojio dodatnih 380.953 kune koji s 500.000 kuna donacije s početka godine čine skoro 900.000 kuna vrijednu donaciju Dukata za Banovinu.

U Dukatu ističu kako je najveća vrijednost ovog projekta prenošenje poruke pomoći Banovini diljem zemlje i jačanje svijesti o potrebi korporativne i individualne solidarnosti, tijekom razdoblja od tri mjeseca i putem 761.906 boca Dukat mlijeka posvećenih Banovini i njenim stanovnicima.

„Ovim smo projektom željeli kontinuirano podsjećati javnost na probleme Banovine, a istovremeno i financijski nastaviti pomagati obnovu domova njenih stanovnika“, istaknuo je Duško Glišić, direktor Dukata. „Ponosni smo što je gotovo 800 tisuća boca Dukat svježeg mlijeka prenijelo poruku solidarnosti s Banovinom diljem zemlje. Zahvaljujemo potrošačima što su kupnjom našeg mlijeka u boci pokazali veliko srce za Banovinu i trgovačkim lancima koji su aktivno promovirali projekt.“

Dukat za Banovinu – Mlijeka kap, dobrote slap nastavak je aktivnosti koje je Dukat poduzeo s ciljem pomoći stanovnicima Banovine. Tako je, osim donacije sredstava na račun državnog proračuna za akciju „Pomoć za obnovu nakon potresa“, Dukat dosad stanovnicima Banovine donirao više od 15 tona mlijeka i mliječnih proizvoda. Osim toga, svojim je kooperantima – proizvođačima mlijeka donirao 50 tona stočne hrane i 6.000 m2 folije za zaštitu gospodarskih objekata i na taj način omogućio nesmetan nastavak proizvodnje mlijeka na potresom ugroženom području.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!