natječaj do 5. travnja

Država traži zakupce 25 poslovnih prostora u pet gradova

20.03.2023 u 11:06

Bionic
Reading

Za desetogodišnji zakup 25 poslovnih prostora u vlasništvu RH, a koji se nalaze u pet hrvatskih gradova, država natječajem traži zakupce s rokom za prijavu do 5. travnja, izvijestili su u ponedjeljak iz državne tvrtke Državne nekretnine koja provodi taj natječaj

Gradovi u kojima se nalaze oglašeni poslovni prostori su Zagreb, Bjelovar, Pula, Rijeka i Split, a svi se prostori u zakup daju u viđenom stanju na vrijeme od deset godina uz oslobađanje od plaćanja zakupnine prvih mjesec dana od solemnizacije ugovora.

Najviše poslovnih prostora za zakup nalazi se u Zagrebu, 18, među kojima su u centru grada dva ulična i dva podrumska prostora na lokacijama Prolaza sestara Baković 1, Teslina 13 i Tomićeva 3., ističu uz natječaj iz Državnih nekretnina.

Oko zakupnina, kažu da je primjerice početna zakupnina za prostor u Prolazu sestara Baković nadomak Cvjetnog trga, koji povezuje Masarykovu i Varšavsku, 176,42 eura mjesečno, a to je ujedno i najmanji prostor koji se nudi površine svega 12 metara kvadratnih (m2).

U ulici Nikole Tesle na broju 13 u Zagrebu za zakup uličnog prostora od 20-ak m2 početna cijena je 14,39 eura za m2, dok je za podrumski prostor veličine oko 38 m2 početna zakupnina duplo manja.

Za dva poslovna prostora u Bjelovaru, na adresi Ivana Gundulića 10, u zakup se daju susjedni prostori od 50 i 70 kvadrata, s početnom zakupninom od 7,20 eura/m2.

Tri poslovna prostora u Rijeci, na lokacijama Ivana Čikovića Belog 8B, Školjić 7D i Tizianova 36A, ponavljaju se s prethodnog natječaja za zakup jer su ponude pristigle za njih bile nevaljane, pri čemu iz Državnih nekretnina podsjećaju zainteresirane ponuditelje na to da je izvadak iz odgovarajućeg registra sastavni dio ponude kao i da ponuda treba biti uvezana i numerirana.

Prije prijava na natječaj, svi zainteresirani mogu pogledati prostore između 27. i 31. ožujka 2023., a na natječaj se mogu javiti i pravne i fizičke osobe te udruge.