državne nekretnine

Država u zakup daje 15 poslovnih prostora, provjerite što možete dobiti za sitan novac

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 18.01.2023 11:03
  • Objavljeno 18.01.2023 u 10:28
Poslovni prostor u Rijeci

Poslovni prostor u Rijeci

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Državne nekretnine

U srijedu 18. siječnja 2023. objavljen je natječaj Državnih nekretnina za desetogodišnji zakup državnih poslovnih prostora na 15 lokacija u Rijeci i jednoj u Novom Vinodolskom

Poslovni prostori koji se daju u zakup pretežno se nalaze u trećoj gradskoj zoni i početna im je zakupnina 4 eura/m2, a po dva poslovna prostora mogu se zakupiti u prvoj i drugoj zoni Rijeke. U prvoj zoni riječ je o lokalu veličine 11 m2 s početnom cijenom zakupa od 12 eura/m2, a smješten je u nizu lokala uz riječki Mrtvi kanal, odnosno nekadašnje staro korito Rječine. Drugi prostor koji se daje u zakup u prvoj zoni s istom početnom zakupninom veličine je 133 m2 i nalazi se na adresi Janeza Trdine 9A, nedaleko od Trga svete Barbare i udaljen svega 100-tinjak metara od riječkog Korza.

Dva poslovna prostora koja se u zakup daju u drugoj gradskoj zoni na istoj su lokaciji, Školjić 7B i 7D, jedan je ulični, drugi dvorišni, oba su veličine 70-ak m2 i početna im je mjesečna zakupnina 6 eura/m2.

S obzirom na to da najbolji ponuditelji na javnom natječaju prostore zakupljuju u viđenom stanju, prije podnošenja ponuda svi zainteresirani mogu ih pogledati 7. i 8. veljače 2023. prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu. Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću.

Natječaj traje do petka 17. veljače 2023. do 12 sati, kada istječe rok za predaju ponuda koje najkasnije do tada trebaju biti zaprimljene. Ponude se mogu dostaviti poštom na adresu Državnih nekretnina d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb, ili osobno u pisarnicu Društva, a javno će se otvarati isti dan u 13.30 u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Republike Austrije 14, Zagreb.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!