DOTLE JE DOŠLO

Država prodaje lančiće i zubno zlato

15.04.2015 u 14:31

Bionic
Reading

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) u srijedu je u dnevnim novinama objavio oglas o prodaji predmeta od zlata, srebra i bižuterije, ukupne procijenjene vrijednosti preko 600 tisuća kuna. Kako su za tportal kazali iz DUUDI-ja, radi se o imovini koja je trajno oduzeta u pravomoćno okončanim kaznenim postupcima, dakle putem sudskih presuda

Među brojnim predmetima koje je oglasio DUUDI nalaze se različiti oštećeni zlatni predmeti, kao i predmeti izrađeni iz srebra, ali i bižuterije. Također ima grumena čistog zlata, brojnih komada različitog nakita: rasparene naušnice, privjesci, ogrlice, ali i dentalne legure.

Kako stoji u oglasu, navedeni predmeti procijenjeni su kao lom vrijednost zlata ili srebra i iskoristivi su jedino kao sirovina za daljnju proizvodnju i kao polovni nakit koji označava predmet što je vidljivo bio nošen i u koji treba uložiti sredstva za popravak, odnosno nisu predviđeni za daljnju uporabu, nisu pravilno označeni državnim žigom te se kao takvi mogu tretirati kao sirovina i iskoristiti samo za recikliranje, odnosno u proizvodnji novog nakita.

Rok za dostavu ponuda je 13. svibnja do 16 sati. Način i uvjete prodaje, kao i detalje po kojim cijenama se prodaju predmeti možete pogledati ovdje.