JAVNE DRAŽBE

Država na burzi prodaje dionice Sunčanog Hvara i HTP Korčule

23.05.2016 u 10:43

Bionic
Reading

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je u ponedjeljak poziv za javne dražbe na Zagrebačkoj burzi za prodaju dionica Sunčanog Hvara i HTP Korčula

Javna dražba na Zagrebačkoj burzi za prodaju 29,94 posto dionica/državnog udjela u temeljnom kapitalu hotelijerske tvrtke Sunčani Hvar održat će se 13. lipnja, pri čemu se u pozivu CERP-a za tu dražbu napominje da se te dionice mogu kupiti jedino u cijelosti kao jedan paket za koji je početna cijena 162,77 milijuna kuna.

U dražbi mogu sudjelovati kupci koji prethodno polože novac za uplatu predložene početne cijene paketa dionica na račun člana Burze (brokera) koji će ih zastupati.

Državne dionice HTP Korčula prodavat će se pak na javnoj dražbi Zagrebačke burze 6. lipnja, i to u 12 paketa, po načelu 'sve ili ništa'. Minimalna cijena za svih 12 paketa je 28,13 milijuna kuna.

U šest paketa prodaje se po 2,05 posto dionica u toj korčulanskoj hotelijerskoj tvrtki, za koje su početne cijene nešto malo veće od 2,32 milijuna kuna, dok se u dva paketa nudi po 2,03 posto dionica za početnih nešto malo više od 2,3 milijuna kuna.

U četiri paketa je po 2,11 posto dionica za koje su početne cijene nešto malo veće od 2,39 milijuna kuna.