BAZENIZACIJA ZEMLJE

Država će poticati gradnju bazena sa 50.000 kuna

28.12.2012 u 19:37

Bionic
Reading

Vlada Zorana Milanovića će, naime, od 2013. poticati gradnju bazena te očekuje, potvrdili su Jutarnjem listu iz Vladinih krugova, da će ih se do kraja mandata Kukuriku koalicije izgraditi tisuću

Radi se o novom programu Ministarstva turizma i Ministarstva poduzetništva i obrta, koji bi trebao krenuti početkom sljedeće godine. Njime bi država odobrila bespovratna sredstva od 50.000 kuna za izgradnju bazena, čime bi porezni obveznici, ako se uzme u obzir to da prosječna cijena gradnje bazena iznosi između 120 i 130 tisuća kuna, pokrili oko dvije petine ukupnog troška.

Poticaji za gradnju bazena namijenjeni su onima koji se bave turizmom.

Riječ je o hotelima i apartmanima koji u svojoj ponudi nemaju bazene, a kojima bi obogatili ponudu i bolje ih pozicionirali na tržištu. No od tako sponzorirane gradnje bazena mogli bi se okoristiti i oni koji se bave seoskim turizmom.

Ukratko, u Vladi su ocijenili da je 'bazenizacija' odličan način produljenja turističke sezone i povećanja prihoda od turizma. Njihovi prethodnici u Banskim dvorima spas za hrvatski turizam vidjeli su u golf terenima. Jutarnji list piše da je program poticanja gradnje bazena usmjeren prije svega na male i srednje hotele, kao i na sve one koji imaju potrebu unaprijediti svoju turističku ponudu, ali za to nemaju dovoljno novca. Neće se poticati gradnja bazena za privatnu upotrebu.