NAJSKUPLJA NOVA GODINA

Doček u resortu u Vinodolskom košta 3.000 kuna

30.12.2010 u 12:31

Bionic
Reading

U hrvatskim turističkim odredištima ovih se dana i za samu Novu godinu prema procjenama Ministarstva turizma očekuje jednak broj turista kao lani, a iako su putničke agencije priredile brojne novogodišnje aranžmane u Hrvatskoj ove godine nema dominantnog 'hit' dočeka ni po visokoj cijeni niti po sadržaju, dok je među domaćim putnicima u inozemstvu 'hit' novogodišnji program u Istanbul

Prema informacijama iz putničkih agencija i turističkih zajednica najviše se i domaćih i stranih turista za Novu godinu tradicionalno očekuje u Istri i na Kvarneru, posebno Opatiji, te u većim gradovima Zagrebu, Splitu, Dubrovniku i Zadru. Uz organizirane dočeke na glavnim trgovima na otvorenom Nova 2011. će se dočekati i u brojnim hotelskim i ugostiteljskim objektima te klubovima.

Na Kvarneru se doček na otvorenom organizira u osam gradova, a Turistička zajednica Kvarnera procjenjuje posjet od oko 13,5 tisuća gostiju, većinom stranih, koji će se smjestiti u 54 hotela i druge smještajne objekte.

Split i njegova Turistička zajednica na dočeku na otvorenom na Rivi očekuju oko 80 tisuća posjetitelja, a dobar posjet bit će i u Dubrovniku, gdje su otvoreni gotovo svi hoteli, i na tradicionalnom dočeku na otvorenom na Stradunu.

Zadrani i njihovi gosti Novu godinu dočekat će na pet lokacija/trgova u gradu, dok se veliki doček priprema i u Zagrebu gdje će na glavnom Trgu bana Jelačića prvi put nastupiti strana skupina, londonski dance-jazz-hip hop sastav Stereo Mcs

Vezano uz agencijsku ponudu od izvršnog direktora komunikacija adriatica.net Grupe Kristiana Gržetića doznaje se da je potražnja i prodaja za novogodišnjim aranžmanima, kao i njihove cijene, otprilike na lanjskoj razini.

Po najvišoj cijeni u Hrvatskoj ove se godine izdvaja doček u Novi Spa Resortu u Novom Vinodolskom (dva polupansiona za dvije do tri tisuće kuna), dok se u najtraženijoj Opatiji, Istri i Dubrovniku cijene kreću od 500 do 1.500 kuna

Od inozemnih odredišta domaći su putnici za Novu godinu tradicionalno najviše tražili aranžmane za europske metropole poput Pariza, Praga, Budimpešte i Beča, po cijenama za tri, pet i sedam dana od 3.500 pa na više kuna. Novost je dobra prodaja dočeka Nove u Sarajevu, a još bolje je išao (rasprodano) četverodnevni novogodišnji program '1001 noć' u Istanbulu po cijeni od oko 4.500 kuna.

Najskuplje novogodišnje putovanje u agencijskoj ponudi ove je godine 14-odnevni program za Australiju s dočekom u luci u Sydneyu, po cijeni od oko 32 tisuće kuna, te doček Nove godine u Meksiku po cijeni od oko 15 tisuća kuna za deset dana.